2024.03.29, Péntek
Közel 20 sportág gyakorlását teszi lehetővé a Rákosmentén épülő csarnok
origo.hu

Közel 20 sportág gyakorlását teszi lehetővé a Rákosmentén épülő csarnok

ted.europa.eu

2019.07.08. 15:06 - Gyöngyösi Klaudia

A csaknem 2000 fő befogadására képes sportlétesítmény kialakítását az Épkar Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma végzi.

Hirdetés

Multifunkcionális sportcsarnok épül Budapesten a ZÁÉV Zrt. és az Épkar Zrt. kivitelezésében. Ahogy azt korábban megírtuk, a XVII. kerületi, rákosmenti sport-és rendezvénycsarnok közel 8 milliárd forintból valósul meg. A kivitelezés magába foglalja a kapcsolódó sporttechnológiai, környezetrendezési, külső út- és közműépítési munkákat is. A háromszintes csarnoképület küzdőterének mérete több mint 2000 négyzetméter lesz, nettó belmagassága pedig 10 méter.

A beruházás célja, hogy a kertváros számára szükséges sport, oktatási, kulturális és rekreációs funkciók kiszolgálásra alkalmas épületet alakítsanak ki. Az objektum helyet biztosít majd versenysportok, tömegsportok és egyéb rendezvények befogadására is.

A kivitelezők a bontási munkák után háromszintes csarnoképületbe nagy teljesítményű sportvilágítást és díszkivilágítást építenek be. A fitneszzóna mellett a sportcsarnok területén mászófal, csapatöltözők, sportszertár és raktárterületek kapnak majd el.

 

A sportesemények mellett rendezvényeket is szerveznek majd az intézményben

A tervezett küzdőtér lehetővé teszi a kézi-, kosár- és röplabda sportágak hazai rendezésű versenyeinek lebonyolítását, továbbá számos sport gyakorolható lesz a létesítményben. Többek között asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, vívás, tánc, súlyemelés, torna, falmászás és teremhoki is.

A több mint 5600 négyzetméteres területen egy 1200 fős mobil lelátó, valamint egy 306 üléses fix vasbeton lelátó is helyet kap. Színpados nagyrendezvény esetén a tervek szerint a lelátón 900 fő, a küzdőtéren 960 fő fog tudni elhelyezkedni.

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Épkar Zrt.Rákosmentesportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés