2024.04.18, Csütörtök
Újabb akkumulátorgyártó jön Komáromba
Illusztráció (mdaenc.co.kr)

Újabb akkumulátorgyártó jön Komáromba

mti, magyarepitok.hu

2019.07.01. 16:57 - Szabó Ákos

A dél-koreai SK Innovation után ismét a távol-keleti ország egyik vállalata épít akkumulátorgyárat a Duna-parti városban: az Inzi Controls 14,8 milliárd forintból építkezik.

Hirdetés

122 munkahelyet teremt Komáromban egy dél-koreai cég zöldmezős elektromos akkumulátor üzemmének beruházása  - derült ki kedden a projektet bejelentő sajtótájékotatón. Az Ázsiában és Amerikában is jelentős háttérrel rendelkező Inzi Controls első európai gyárát építi fel a városban. Az állam 1,63 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

 

Sorban érkeznek Magyarországra az akkumulátorgyárak

Magyarországon egyre több hasonló profilú létesítményt építenek fel: korábban a szintén dél-koreai SK Innovation is Komáromot választotta európai akkumulátorgyártási központjának egy több mint kétszázmilliárd forintos beruházással, a Samsung pedig a gödi üzemét alakítja át hasonló célra. Magyarországot választotta első európai beruházásához a japán GS Yuasa is, amely Miskolcon építi fel üzemét.

 

További beruházásokra is van esély

Az Inzi Controls komáromi gyárában a fogyasztók körében egyre népszerűbb elektromos autókhoz fognak akkumulátorokat készíteni. A cég magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója a jelentős kormányzati támogatás és a jól képzett helyi munkaerő mellett a térség kedvező fekvésével indokolta, hogy az anyavállalat az komáromi beruházás mellett döntött. Cso Jun Hjung szerint

Magyarország az európai logisztikában kedvező helyet foglal el, ezért nem zárta ki az újabb fejlesztések lehetőségét.

Az Inzi Controls többek között az Audi, a Volkswagen, a Continental beszállítója, illetve a Bosch technológiai partnere is.

Mi épül?Komáromüzemépítésüzemfejlesztészöldmezős beruházás

Hírlevél

Hirdetés