2024.03.29, Péntek
Pályaudvar területén épülhet új strandfürdő Budapesten
jozsefvaros.hu

Pályaudvar területén épülhet új strandfürdő Budapesten

welovebudapest.com

2019.07.16. 09:26 - Almási Krisztina

A három hektáros területen egy egész évben működő, tízmedencés fürdő kialakítását tervezik, amelynek belső befogadóképessége 450 fő lenne.

Hirdetés

Megindultak az előkészítési munkálatok az egykori józsefvárosi pályaudvar területére tervezett termálfürdő kapcsán. A terv egy egész évben működő, tízmedencés fürdő építése – derül ki a welovebudapest.com beszámolójából.

A józsefvárosi pályaudvar területéről tíz éve minden vasúti funkciót kivontak, jelenleg nagy területű, kihasználatlan barnamezős környék, ahova a jövőben szabadidős és sportközpontot képzelnek el. Az előzetes feltárások szerint 1300 méter mélyen 70-72 fokos, a Széchenyihez és a Paskálhoz hasonló összetételű termálvíz található a terület alatt, ezeknek a hozamára épülne Budapest új strandfürdője.

Az első látványtervek már tavaly megjelentek, de akkor még elég bizonytalan volt, hogy valóban megépül-e, de a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint most a központi költségvetésből elkülönítettek 200 millió forintot a Józsefvárosi strand- és gyógyfürdő-beruházás előkészítésének támogatására.

A háromhektáros területen egy egész évben működő tízmedencés fürdő épülne kültéri és benti medencékkel, szaunavilággal és gyógyászati részleggel, a benti fürdőrész kapacitása 450 fő lenne.

Mi épül?JózsefvárosstrandfürdőfejlesztésgyógyfürdőkBudapest

Hírlevél

Hirdetés