2024.04.23, Kedd
Ezzel a telephely-fejlesztéssel válaszol a piac igényeire az Épszerk-Pannónia Invest Kft.
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Ezzel a telephely-fejlesztéssel válaszol a piac igényeire az Épszerk-Pannónia Invest Kft.

magyarepitok.hu

2019.08.27. 08:02 - Szabó Ákos

A vállalat most elkészült alsónémedi beruházása után több mint 3600 négyzetméternyi csarnok- és irodaépületet adtak át a Pest megyei Alsónémediben. A létesítményben K+F tevékenységet is folytatnak.

Hirdetés

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. közép-magyarországi alsónémedi telephelyén 2018 májusában kezdődtek meg a kivitelezési munkák. A komplexum két fő egységből, egy 3.200 m2 alapterületű csarnoképületből és egy 450 m2-es különálló kiszolgáló irodaépületből áll. Ezzel a fejlesztéssel a korábbi logisztikai és raktározási feladatokon túl további funkciókkal bővült a telephely. A csarnoképületben új innovációs technológiai gyártósorok telepítésén és üzemeltetésén kívül kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytat a cég, amelyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásra alkalmasnak ítélt és támogatásban részesített.

A csarnoképület részben a GINOP Vállalati KFI_16 - Vállalatok kutatás-fejlesztés-innovációs programjának támogatásával, részben pedig az Épszerk-Pannónia Invest Kft. önerős beruházásaként épült meg. A csarnok előregyártott vasbeton pillérvázas szerkezetű, szendvicspanel külső térelhatárolással ellátott épület, melyen belül kiszolgáló szociális és iroda blokkot is átadtak. A csarnokban az anyagmozgatást 4 darab felsőpályás híddaru segíti.

 

 

Az új csarnok egy részében az Épszerk-Pannónia Invest Kft. fő tevékenységi köréhez, a monolit vasbeton szerkezetépítéshez szükséges technológiai raktárkészletek raktározása, tisztítása és karbantartása történik.

A KFI_16 pályázat keretében a kutatási tevékenységgel új termék előállítását tűzték ki célul, melynek gyártását is tervezik a jövőben. A kutatás szakmai partnere a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke.

A fejlesztések keretében beszerzett modern Construx lépcsősablonokkal és 3 rekeszes csoportzsaluval készíti az Épszerk-Pannónia Invest Kft. a saját építkezéseihez szükséges előregyártott lépcsőkarokat, mellvédeket és kéregpanelokat.

 

 

Ugyancsak itt kerül gyártásra a szintén újonnan üzembe állított Pedax SpinMaster CL gépsoron készülő, a korábban már több építkezésen használt szőnyegvasalás is, mely a helyszíni szerelések ráfordítási idejét tudja hatékonyan csökkenteni.

 

 

Beüzemeltek még egy MEP típusú, hegesztett távtartó rács gyártását végző gépsort is, mely a szőnyegvasalás alkalmazásával együtt az építéshelyen egy könnyen és gyorsan szerelhető födém- és falvasalási rendszert ad. A távtartó rács a hagyományos födém betonacél szerelés esetén is kiválóan alkalmazhatóaz alsó és felső vasalási háló távtartására.

A gyártósor a térbeli távtartó rácsot különböző méretű hengerhuzalokból állítja elő, amelyek teherbírása széles tartományban variálható az alkalmazott huzalátmérők változtatásával, így többféle célra is kiválóan alkalmazhatók.

 

 

A telephely bejáratánál helyezkedik el az új irodaépület, mely egy minden igényt kielégítő épületegyüttest takar, modern megjelenésével pedig igazi kuriózum az Ipari Parkban. Az épületben irodák, tárgyaló, öltöző és a hozzájuk tartozó szociális blokkok és raktárhelyiségek kerültek kialakításra. 

 

 

Az Épszerk-Pannónia Invest Kft. 30 éves történetének egyik igazi mérföldköve az elkészült beruházás. A beruházás keretein belül megvalósult innovációs fejlesztések célja, mint alapvető jövőbeni cél, a mai magyar építőipart súlytó szakemberhiány kiváltása, a helyszíni élőmunka csökkentése, valamint az építési folyamatok felgyorsítása a kivitelezési minőség magas szinten tartása mellett.

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.Alsónémediinnovációkutatás-fejlesztésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés