2024.03.28, Csütörtök
Hónapokon belül két fontos bevásárlóközpont újul meg az országban
Képek: Indotek Group

Hónapokon belül két fontos bevásárlóközpont újul meg az országban

realista.hu

2019.08.23. 07:30 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében megújítják többek közt a belső tereket – kicserélik a padlóburkolatokat, átalakítják az épület megvilágítását és új bútorzatot is kapnak az épületek.

Hirdetés

Teljesen megújul az elkövetkező hónapokban a Debrecen Plaza és a Szeged Plaza az Indotek Group beruházásában együttesen mintegy kétmilliárd forintból – számolt be a realista.hu. A társaság célja, hogy az 1998-ban és 2000-ben megnyitott épületek a korszerűsítést követően kellemesebb környezettel, színesebb szolgáltatásokkal és szórakozási lehetőségekkel várják a látogatókat.

A fejlesztés első lépéseként mindkét helyszínen a belső tereket újítják meg.

A 20 ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes Debrecen Plaza épületében kicserélik a padlóburkolatot, modernizálják a belső terek burkolatait, és átalakítják az épület megvilágítását.

A jelenleg 51 üzlethelyiséggel üzemelő bevásárlóközpont a szolgáltatási színvonalát akarja növelni azáltal, hogy az ételudvart jelentősen kibővíti, valamint új bútorzattal, padlóburkolattal és világítással látják el. Ezen kívül megújul az épület alagsorában működő garázs is.

A beruházás második ütemében a homlokzat átalakításával folytatják a projektet, ezzel párhuzamosan pedig a gépészeti rendszereket is korszerűsítik a legújabb technológiai elvárások figyelembevételével. Lelkes László, az Indotek Group fejlesztési igazgatója elmondása szerint ezeket a munkálatokat is szeretnék még az idén elkezdeni, és a jövő év első felében befejezni.


Kívül-belül fiatalos arculatot kap a Szeged Plaza

A Szeged Plaza belső tereinek megújítása ugyancsak augusztus folyamán veszi kezdetét, amely során az épület kívül-belül fiatalos arculatot kapjon. A közel 18 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban jelenleg 62 üzlet működik.

Az elmúlt években a kisebb boltokat fokozatosan ismert hazai és nemzetközi üzletláncok nagyobb alapterületű üzletei váltották fel. Ehhez a megújuló üzletkínálathoz fog igazodni a Szeged Plaza új arculata.

Így a látogatók 2020-ban friss színekkel, új belső burkolatokkal, modern ülőbútorokkal, egyedi megvilágítással és megújult logóval kapják vissza a bevásárlóközpontot.

Ezen kívül megújul a padlóburkolat, a parkolók és a mosdók, valamint bővül az ételudvar is.

 

A megújuló Szeged Plaza látványterve (Forrás: Indotek Group)


Az Indotek Group élen jár a bevásárlóközpontok korszerűsítésében

Az Indotek Group jellemzően olyan 15-20 éves létesítményeket vásárol meg, amelyeknél mostanra aktuálissá vált egy komolyabb korszerűsítés. Annak érdekében, hogy minél értékesebb helyszínként szerepeljenek a kereskedelmi ingatlanok piacán, az Indotek Group a megvásárolt bevásárlóközpontokat modernizálja, új arculattal és üzleti koncepcióval ruházza fel.

A társaság a bevásárlóközpontok közül elsőként a Csepel Plaza korszerűsítette 2018-ban, a zalaegerszegi Zala Plaza és a Sopron Plaza felújítása pedig 2019 nyarán zárult le. Ugyanakkor a debreceni és szegedi rekonstrukcióval párhuzamosan további bevásárlóközpontok modernizálására is készülnek a tervek.

Mind a szegedi, mind a debreceni bevásárlóközpont üzletei végig nyitva tartanak majd a korszerűsítési munkálatok ideje alatt is.

Mi épül?DebrecenSzegedbevásárlóközpont

Hírlevél

Hirdetés