2024.03.29, Péntek
Napokon belül elkezdődik a Széna tér felújítása
Fotó: Jászai Csaba/index.hu

Napokon belül elkezdődik a Széna tér felújítása

pestbuda.hu

2019.08.08. 11:57 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként a területen elbontják a buszállomás épületeit, megszüntetik a parkolót és növelik a zöldfelületeket.

Hirdetés

Szombaton az autóbusz-állomás elbontásával megkezdődik a Széna tér felújítása, amely után egy nagyobb zöldterülettel rendelkező közterület jön létre – számolt be a pestbuda.hu. A 2,5 milliárd forintos beruházás keretében megszüntetik a parkolót, elbontják a buszállomás épületeit és a csatlakozó utcák érintett szakaszait is felújítják. A tér és környezetének felújítása várhatóan 2020 végén fejeződik be.

Jelenleg a buszvégállomás, a benzinkút és a parkolók elfoglalják a tér nagy részét, továbbá nincsenek a területen padok, utcabútorok és növények sem. Ezen az állapoton változtatnak a felújítás után.

A fejlesztés részeként megszüntetik az Ostrom utca és Hattyú utca közötti parkolót, valamint felújítják a Csalogány és Hattyú utca térhez kapcsolódó útszakaszát.

Előreláthatóan ősszel a megállóhelyekhez fedett utasvárókat is építenek majd.

 

Ezeket a parkolókat szüntetik meg a területen (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A terület felújításának terveit 2018-ban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A fejlesztés azzal a céllal valósul meg, hogy a Széna térnek ne csak közlekedési funkciója legyen, hanem a felújított Széll Kálmán térhez illeszkedő, nagyobb zöldterülettel rendelkező közterület jöjjön létre.

 

Nagyobb zöldterületet kap majd a tér (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)


A felújítás számos buszjárat indulási helyét érinti

A Volánbusz Zrt. közlése szerint a Zsámbéki-medence felé közlekedő járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak. A fővárosba érkező buszok érkezési helye nem változik.

A buszok átmenetileg a Déli pályaudvar mellett fognak várakozni napközben, a Széll Kálmán téri megállóhelyre az indulás előtt érkeznek.

Az innen induló járatok célállomásai: Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök.

 

Elbontják a Széna téri autóbusz-állomást (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

 

Mi épül?Budapestközterek

Hírlevél

Hirdetés