2024.03.28, Csütörtök
Tatabánya legnagyobb parkját alakítják modern közösségi ponttá
Látványterv - tatabanya.hu

Tatabánya legnagyobb parkját alakítják modern közösségi ponttá

mti.hu, tatabanya.hu

2019.08.14. 16:09 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás keretében szabadtéri színpadot, új kávézót és piknikpavilonokat is létrehoznak.

Hirdetés

Felújítják Tatabánya legnagyobb parkját és az ott található Csónakázó-tavat a Zöld város elnevezésű pályázat keretében. A projekt európai uniós támogatással, 860 millió forintból valósul meg.

A fejlesztések célja, hogy egy igazi modern, közösségi találkozási ponttá váljon a Csónakázó-tó és környéke. Ennek érdekében olyan hiánypótló, a tatabányaiak számára régóta várt szolgáltatásokkal és lehetőségekkel bővül a terület, melyek által a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a maga számára kedvező sportolási, kikapcsolódási lehetőségeket – derül ki a tatabanya.hu cikkéből.

 

Minden korosztály igényét figyelembevéve fejlesztik a területet

Az önkormányzat tájékoztatása szerint modern közösségi találkozási ponttá alakítják át a tavat és környékét, a munkálatok már megkezdődtek. A park játszótereit egy új híd köti majd össze a szomszédos, kamaszoknak készült játszótérrel.

Továbbá létrehoznak egy szabadtéri színpadot, új kávézót és piknikpavilonokat telepítenek. A tóparton szabadtéri sporteszközöket helyeznek el, valamint kutyás élményparkot alakítanak ki. Emellett új gördeszkapályát és kerékpáros ügyességi útvonalat építenek a felmért igények alapján.

Mi épül?Tatabányaközparksportberuházásokjátszótér

Hírlevél

Hirdetés