2024.03.29, Péntek
A legfontosabb balatoni üdülőváros frekventált része születik újjá
szallas.hu

A legfontosabb balatoni üdülőváros frekventált része születik újjá

MTI

2019.09.11. 12:26 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében a városban megújul a kikötő közeli partszakasz, valamint a part közelében lévő Rózsakertet is megszépül.

Hirdetés

Mintegy félmilliárd forintból újul meg Siófokon a tóparti Rózsakert és a kikötő környezete kormányzati támogatásból, jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója. Az elmúlt két évben a Balaton-partján 85 strand fejlődött, újult meg közel 5 milliárd forintból.

A frekventált helyen lévő Rózsakertet azért kell megújítani, hogy 21. századi körülmények fogadják az idelátogatókat.

Guller Zoltán kifejtette, hogy a Balaton vendégkörének közel 80 százaléka belföldi. A térségben jelentős szálláshelyfejlesztések zajlanak, összesen 25,5 milliárd forint értékben épülnek új szálláshelyek, újulnak meg panziók és szállodák, Siófok ebből 2,5 milliárd forinttal részesül. Azt is hozzátette, hogy a turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni.

Az eseményen részt vett Witzmann Mihály (Fidesz) országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy a Balaton történelmi fejlesztési időszakon megy keresztül, soha nem látott forrásokat különítettek el a térség számára a magyar költségvetésben.

Siófok fejlesztési programjában az eddig elhanyagolt terültek megújulhatnak, és folytatódhat a szabadstrandok felújítása is, ami fontos a 17 kilométeres partszakasszal rendelkező város számára.

Mi épül?Siófokturizmuskikötő

Hírlevél

Hirdetés