2024.04.18, Csütörtök
Negyvenezer négyzetméteres gyárat épített a Market
Fotók: MTI

Negyvenezer négyzetméteres gyárat épített a Market

mti, magyarepitok.hu

2019.09.19. 10:02 - Szabó Ákos

A magyar vállalat 15 hektáron alakította ki 15 milliárd forintból a német Krones AG gépgyártóüzemét.

Hirdetés

Tavaly nyáron jelentették be, hogy Debrecenben építi fel első Németországon kívüli üzemét a Krones AG, szerdán pedig már át is adták a létesítményt. A 15 milliárd forintos fejlesztéshez a magyar állam 5,5 milliárd forinttal járult hozzá, a kivitelezést a Market Építő Zrt. vállalta el.

A megyeszékhely repülőteréhez közeli déli ipari övezetben 40 ezer négyzetméternyi üzemcsarnokot építettek fel egy 15 hektáros területen. A német csomagolástechnikai gépgyártó új komplexumának átadásával 500 új munkahelyet teremtettek Hajdú-Bihar megyében, melyből 450-et már be is töltöttek.

 

Öt év alatt hét német nagyberuházás érkezett Debrecenbe

Pascal Männche, a Krones Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az átadón kifejtette: nagy versenyben döntöttek Debrecen mellett első Németországon kívüli európai gyáruk felépítéséről. A városban nagyszerű az infrastruktúra és jól képzett szakemberek is rendelkezésre állnak – tette hozzá.

 

 

Papp László polgármester arról beszélt, hogy 2014 és 2019 között hét német vállalat kezdett zöldmezős beruházásba Debrecenben, összesen 400 milliárd forintos beruházással 2500 új munkahelyet teremtettek. Rámutatott:

jelenleg 700 hektáron folyik ipari infrastruktúra-fejlesztés Debrecenben,

az észak-nyugati gazdasági övezetben 500, a Krones gyárának is helyet adó déli övezetben 200 hektáron alakítanak ki ipari parkokat.

Szijjártó Péter külügyminiszter beruházási bajnoknak nevezte Debrecent, kiemelve: a megyeszékhely egész Közép-Európa legversenyképesebb városává nőtte ki magát az elmúlt öt évben.

Mi épül?Market Építő Zrt.Debrecenüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés