2024.04.18, Csütörtök
Épül a debreceni buszgyár
Az Intertanker debreceni telephelye (pid.hu)

Épül a debreceni buszgyár

mti

2019.10.14. 10:53 - Szabó Ákos

A megyeszékhelyen az ITK Holding kétmilliárdos beruházással elektromos buszok előállítására alkalmas üzemcsarnokot alakít ki.

Hirdetés

Letették szombaton Magyarország legújabb autóipari beruházásának alapkövét: elindult az InterTanker Holding (ITK) debreceni építkezése, melynek során mintegy kétmilliárd forintból építenek új üzemcsarnokot. Az ITK gyártókomplexuma ezzel ötezer négyzetméterrel bővül.

Kossa György elnök-vezérigazgatója elmondta: társaságuk a mobilitás terén 26 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztéseket és beruházásokat hajtott végre az elmúlt években. A cég stratégiájában meghatározott 14 típusból öt modell tervei elkészültek és a sorozatgyártásuk is megkezdődött.

 

Folytatódik az együttműködés a Mercedes-szel

A beruházás erősíti az InterTanker stratégiai partnereivel, az EvoBus-szal és a Mercedes-Benzzel való együttműködését: a cégcsoport által fejlesztett és gyártott Mercedes-Benz Reform típusú autóbuszokkal

szeretnék elérni, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó mobilitási cégévé váljanak

– hangsúlyozta az ITK cégvezetője.

Ennek kapcsán Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Magyarország ügyvezető igazgatója jelezte: az ITK megszerezte a busz gyártásához a tanúsítványt, és "új, hiteles felépítménygyártó cége lett a Mercedesnek".

 

2022-től kizárólag elektromos autóbuszok beszerzését támogatja a kormány

Schanda Tamás államtitkár az ünnepségen a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy a hazai közösségi közlekedést főként hazai gyártásból tudják megoldani. Kifejtette: a tervek szerint 2022-től kizárólag az elektromos autóbuszok beszerzését és továbbfejlesztését fogják támogatni, a nemzeti buszstratégia keretében az elkövetkező tíz évben pedig 36 milliárd forintot fordítanak döntően elektromos buszok vásárlására.

A vállalat által bemutatott iskolabusszal kapcsolatban elmondta: a nemzetközileg elismert, külföldi cég által megalkotott alapra, magyar tervezők ötleteinek és magyar szakemberek munkájának köszönhetően készül el a biztonságos jármű.

Mi épül?Debrecenüzemépítésüzemfejlesztésinnováció

Hírlevél

Hirdetés