2024.03.29, Péntek
Budai gimnázium kap sportközpontot
Látványtervek: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Budai gimnázium kap sportközpontot

magyarepitok.hu

2019.11.28. 10:33 - Szabó Ákos

Impozáns épülettel gazdagodik a főváros a Horváth Építőmester és a Possibuild munkájával.

Hirdetés

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Móricz Zsigmond körtér közelében található Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új, mintegy 3700 négyzetméteres, négyszintes sportközpontot kap. A mintegy 4,5 milliárd forint értékű beruházást – mely magába foglalja a gimnázium műemléképületének belső átalakítását is – a kecskeméti központú Horváth Építőmester Zrt. (HÉP) és a bicskei Possibuild Kft. konzorciuma nyerte el a közbeszerzési értesítő adatai szerint.

A projekt tervezője az Óbuda Építész Stúdió Kft., a vezető építésztervezők pedig Peschka Alfréd és Nemes Bertalan. A tervezésben résztvevő építészek továbbá Gyulai Krisztina, Remenár Tamás, Lipcsei Csilla, Kákóczki Norbert és Nagy Zoltán.

Az új sportközpont befogadóképessége több mint 1400 fő lesz, illetve egy 150 fős lelátót is kap majd.

 

 

High-tech centrum épül

A Horváth Építőmester Zrt. és a Possibuild Kft. konzorciuma a munkálatok során egy technológiailag fejlett, közösségi programokra is alkalmas teret alakít ki: többek között 450 LED-lámpát szerelnek fel, a felülvilágításra 24 kupolát alakítanak ki, illetve a térelválasztó is elektromosan vezérelhető (és gépi erő nélkül mozgatható) lesz. A műemléki gimnáziumépületen belül a régi tornatermet étkezővé alakítják át.

A projekt az állami tulajdonú Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt egyházi fejlesztési programjának támogatásával, illetve a Magyar Közlönyben megítélt finanszírozási keretből valósul meg.

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Óbuda GroupPossibuild Kft.építőipari cégekBudapestoktatási beruházássportcsarnoksportberuházásokinnováció

Hírlevél

Hirdetés