2024.04.20, Szombat
Budapesten egyedülálló megjelenésű lakások épülnek a Váci út közelében
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepiutok.hu, Látványtervek: Green Court

Budapesten egyedülálló megjelenésű lakások épülnek a Váci út közelében

magyarepitok.hu

2019.11.30. 07:14

A Green Court beruházásban már az irodaépületen dolgoznak a PERI zsaluzatait használva a Vision Épker Kft. szakemberei.

Impozáns beruházás zajlik a fővárosi XIII. kerületi Kassák park mellett zajló jövőcentrikus Green Court komplexum kialakításával, mely két részből áll.

A két épületben összesen 274 lakást magába foglaló Green Court Residences projektből, amely már szinte teljesen elkészült: itt már csak befejező, fit-out munkák zajlanak. A másik projekt pedig a Green Court Office impozáns, Dózsa György útra néző irodaépülete, ahol jelenleg a szerkezetépítés zajlik, a munkálatok pedig 2021-ben érnek majd véget.

 

 

A Green Court beruházója a Codic International S.A., a Pesti Házak Zrt. és a Venta Real Estate Group. Lapunkat Nagy András, a kivitelező Vision Épker Kft. építésvezetője tájékoztatta a projektről, melyben a PERI zsaluzatait használják a fővárosi projekt kivitelezésénél.

 

Az irodaépület és lakóépület megvalósulásával egy többfunkciós épületegyüttes jön létre, melynek a megvalósítása során a fejlesztők a lakó és irodafunkciók telepítésével alkalmazkodtak a Kassák Park és a Dózsa György út forgalmi adottságaihoz. Nem csupán a Kassák Park lesz mindemellett a Green Court zöldterülete: a 3.300m2 parkosított belső udvara egyaránt szolgálni fogja az itt dolgozók és itt lakók nyugalmát, egyben gyalogos közlekedést biztosít a város minden lakójának a Dózsa György út és a Kassák Park között.

 

Professzionális együttműködés eredményeként épülnek a pesti lakások

A Vision Épker és a PERI rutinosan működik együtt: a zsaluzatokat nyújtó PERI termékeit a Green Court első ütemében és más korábbi építkezéseken is használták már a kivitelező szakemberei. Most a német központú vállalat PERI SKYDECK födémzsalurendszerét, illetve pillérzsaluit alkalmazzák a Váci úti irodakfolyosóhoz közel fekvő építkezésen, teljes megelégedéssel – derült ki az építésvezető tájékoztatójából. Említette még, hogy gyakran vesznek igénybe falzsalu rendszereket is, bár ez ennél az építkezésnél nem aktuális.

 

 

Az erkélyek érdekes kihívást nyújtottak

A Vision Épker Kft. vezető szakembere kifejtette: jó ütemben haladnak a munkálatokkal. A lakóépület egymás felett szabálytalanul, eltérő vertikalítással mozgó erkélylemezeinek zsaluzata jelentett egy átlagos szerkezetépítést meghaladó kihívást. A zsaluzat rugalamsságának és a szerkezetépítő szakértelmének köszönhetően mindenféle fennakadás nélkül sikerült a feladatot megoldani és a lakóépület vasbeton munkáit sikeresen befejezni.

 

 

Neves építészek tervei alapján készül el

A Green Court Office terveit a DPi Design Studió, Pintér Tamás és Dombi Miklós építészek készítették. A több száz parkolóhelyet teremtő mélygarázzsal együtt 11 szintes központ kialakításánál a kreativitás és a természet harmóniájára törekedtek. A 21 000 m2 bérbeadható területtel épülő, közel zéró energiaigényű épület a 2021 végi átadásáig a BREEAM Excellent minősítés elérésére törekszik. Az A+ kategóriás irodaegyüttes nagy és hatékony alaprajzi kialakítással gazdagítja majd a várost.

 

 

Saját belső parkot kap

A Green Court Office és Residence épületegyüttes különlegessége az irodával együtt elérhető 3300 négyzetméteres belső udvar. Mindkét lakóépület egyedi kialakítású belső átriumot kap, ez a földszinttől a legmagasabb nyolcadik emeletig közvetlenül  összekapcsolja az egész épületet, üvegtetejének köszönhetően pedig természetes fénnyel látja el a belső közlekedőket. Emellett az egyedi formavilágú erkélymegoldás, mivel minden lakáshoz tartozik erkély, egyaránt hangsúlyos kiegészítője lesz a lakótereknek és meghatározó eleme lesz a városképnek.

 

 

Az összesen 274 lakással és szintén több mint 300 parkolóhellyel, illetve számos kiskereskedelmi egységgel kialakított fejlesztés tervein két neves építész is dolgozott: építész tervezőként Hartvig Lajos DLA a Bánáti Hartvig Építészirodától, belsőépítészként pedig Demeter Nóra DLA a Demeter Design Studiótól.

 

Galéria

Mi épül?Peri Kft.építőipari cégekBudapestlakásépítésúj építésű lakásokVision Épker Kft.