2024.03.29, Péntek
Jól halad az Alisca Bau a robbanás sújtotta ház rendbe tételével
Fotó: teol.hu/Makovics Kornél

Jól halad az Alisca Bau a robbanás sújtotta ház rendbe tételével

mti

2019.11.08. 10:05 - Hegedűs Gergely

Már a második szinten végzik a födémek bontását a szekszárdi társasház szerkezeti megerősítésében.

Hirdetés

Folytatódik az október 9-én gázrobbanásban megsérült szekszárdi társasház szerkezetének megerősítése, a munka januárban fejeződhet be - mondta a kivitelező cég vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


Műanyaghabbal töltötték fel az alsó szintet

Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy befejeződött a stabilizáció első üteme, amikor állványokkal támasztották meg a főfalakat, és az épület alsó szintjét nagy teherbírású műanyaghabbal töltötték fel. A következő ütemben a robbanás helyén, a második szinten végzik el a stabilizációt, majd bontják el a sérült födémeket.   

"A statikailag megerősített épületet január végén tudják átadni a helyreállítást és felújítást végző kivitelezőknek"

- tette hozzá. A legnagyobb mértékben sérült lakások teljes helyreállítása a vezérigazgató becslése szerint csak a jövő nyáron fejeződhet be.   


Bérlakásokban helyezték el a lakókat

A Herman Ottó utcában történt nagy erejű robbanásban a négyszintes épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, öten megsérültek és aznap nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Molnár Péterné, a társasház közös képviselője közölte, a helyreállítás pontos költsége több százmillió forintra becsülhető. Az Aegon biztosító 25 millió forint előleget utalt a társasháznak. Ács Rezső, a város polgármestere elmondta: az önkormányzat minden segítséget megad az ott élőknek, harminc embert bérlakásokban helyeztek el, segítettek a bútorok elszállításában és elhelyezésében.

Mi épül?SzekszárdAlisca Bau Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés