2024.03.28, Csütörtök
Sószobával és tornateremmel épült új óvoda Fóton
Fotó: MTI

Sószobával és tornateremmel épült új óvoda Fóton

mti, magyarepitok.hu

2019.11.09. 07:33 - Hegedűs Gergely

A kétszintes új épület négy csoportszobával száz gyermek ellátását biztosítja.

Hirdetés

Pénteken átadták a Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodájának új épületét. A Kalotherm Zrt. által kivitelezett új óvoda alapterülete mintegy ezeregyszáz négyzetméter, négy huszonöt személyes csoportszobája van, külön mosdóval. A kétszintes épületben tornaterem is található.    

Az akadálymentesített óvoda zöldmezős beruházásként épült. Az alsó szinten található többek között az aula a és a konyha, a felső szinten a gazdasági és pedagógiai helyiségek kerültek kialakításra, de helyet kaptak a logopédiai, az orvosi és az óvoda pszichológusi szobák is. További 9 négyzetméteren létrehoztak egy sószobát is.


Több mint 15 ezer óvodai hely létesül vagy újul meg teljesen

A pénteki eseményen Csáki Tibor, a váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főigazgatóságának (EKIF) főigazgatója felidézte, hogy a váci egyházmegyében ezeregyszáz gyerek jár egyházi óvodába, tízezer iskolába. A Gondviselés óvoda 25 éve működik, az új épület 740 millió forintba került, ebből 400 millió forint volt az állami támogatás.

Sáreczky Judit óvodavezető-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy az intézmény négy csoportjába csaknem száz gyerek jár, nemcsak Fótról, hanem a térség más településeiről is.

A fóti katolikus plébániatemplomban tartott átadó ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára felidézte: az elmúlt nyolc évben az óvodafejlesztési programban 11 ezer óvodai hely létesült. A katolikus és a református egyházon keresztül is elindítottak egy külön programot, és a következő években több mint 15 ezer hely létesül vagy újul meg teljesen. Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett,

több mint kétezer templom, egyházi épület újult meg az utóbbi időben a magyarok által lakott területen.

Mi épül?Kalotherm Építőipari Zrt.Fótóvodafejlesztésépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés