2024.04.19, Péntek
Háromszintes parkolóház épül a kecskeméti kórház mellett
A parkolóház látványterve (kmk.hu)

Háromszintes parkolóház épül a kecskeméti kórház mellett

kmk.hu

2019.12.04. 11:07 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretén belül összesen több mint 400 parkolói férőhelyet alakítanak ki.

Hirdetés

Januárban egy háromszintes parkolóház építése kezdődik meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház épülete mellett, a fejlesztés a jelenlegi Nyíri úti külső parkoló területén valósul meg a VER-BAU Parking Kft. beruházásában - derül ki a kórház honlapjáról.

A projekt keretében a parkolóház 382 fedett férőhelye mellett további 32 kültéri parkoló létesül, a földszinten pedig különböző profilú diszkont kiskereskedelmi üzletek nyitását tervezik.

A fejlesztés első lépésként a kórház területén belül két helyszínen, összesen 213 új, felszíni parkolót alakítanak ki, ezzel a parkolóház építése miatt megszüntetett férőhelyeket pótolja a beruházó.

A két új, felszíni parkoló egyike a kórház területén belül, a főbejárat mellett lesz, használatára a kórház területén belül eddig is érvényes szabályok vonatkoznak majd. A másik új felszíni parkolót a Csabay Géza körút felől létesítik, használata az építkezés idejére ingyenes lesz. Ebből a parkolóból a gyalogosforgalom a mentőbejárat felől közelítheti majd meg a főépületet, ahol a kórház a legközelebb eső, biztonságos bejáratot jelöli ki közlekedésre.

A jelenleg működő Nyíri úti parkolót a mai napon lezárják, elkezdődnek az előkészítő munkafázisok.


Napi 1200 autó fordul meg a kórház parkolójában

A megyei kórház körüli parkolási helyzet évek óta feszítő probléma, az intézménynek az elmúlt időszakban jelentősen bővült az ellátási területe. A rendelkezésre álló 204 férőhelyes – a kórházi dolgozók és a látogatók között megosztott – parkoló az igényeket már nem tudja megfelelően kiszolgálni.

A beruházást megelőző felmérések azt mutatták, hogy a vendégek részére fenntartott mintegy 100 parkolóhelyen naponta több mint 1200 gépkocsi fordul meg.

Az ütemezés szerint a kórház udvarán most kialakított parkolókat néhány napon belül birtokba vehetik a dolgozók és a látogatók, így a jelenlegi Nyíri úti parkoló területét le lehet zárni és elkezdődhet a közművek szükséges áthelyezése.

Az építkezés során figyelembe veszik a közelben lakók, a betegek, a kórházban dolgozók és az oda látogatók kényelmét, ezért elsősorban előre gyártott elemeket szállítanak majd a helyszínre, ahol így az összeszerelés okozta por- és zajterhelés a lehető legalacsonyabb lesz.

Mi épül?KecskemétkórházfejlesztésBács-Kiskun megyeegészségügyi fejlesztésegészségügyVER-BAUépítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés