2024.04.20, Szombat
Tovább bővül Zalaegerszeg északi ipari parkja
Illusztráció

Tovább bővül Zalaegerszeg északi ipari parkja

MTI

2019.12.07. 11:22 - Almási Krisztina

A fejlesztés részeként összesen 12 darab új ipari telket, valamint egy 1,5 kilométeres útszakaszt és új csomópontot alakítanak ki.

Hirdetés

Új ipari területet alakítanak ki Zalaegerszegen, az északi ipari parkban mintegy 2,3 milliárd forintos uniós támogatásból. A fejlesztéssel megteremtik a befektetők és a vállalkozások működéséhez szükséges infrastruktúrát.

A beruházás keretében a tudományos és technológiai park területén összesen 12 darab új, 5 és 8 ezer négyzetméter nagyságú, közművesített, betelepülésre alkalmas ipari telket alakítanak ki. Az északi iparterületen közvilágítással ellátott, közel 1,5 kilométeres útszakaszt és körforgalmi csomópontot építenek ki.

A 260 hektáros ipari területen a telkek kialakítását, az útépítések, az energia- és közműellátás, valamint a vízelvezetés terveit a betelepülő vállalkozások igényeit figyelembe véve készítettek el. A kivitelezési munkákat többségében zalaegerszegi és zalai megyei cégek végzik.

Az elmúlt időszakban az északi ipari parkban a Zalaco Zrt. két ütemben valósított meg fejlesztéseket. Ennek részeként elkészült az Edelmann nyomdaipari gyártóüzeme, továbbá felépült a Csejtei Fém-Vill Kft. üzemcsarnoka és megkezdődött az inkubátorház 320 millió forintos bővítése.


Folynak a fejlesztések a zalai tesztpályánál is

A járműipari tesztpályán az ütemterveknek megfelelően haladnak a munkák. A tesztpálya-elemek közel 60 %-a elkészült: felépült a technikai épületsor és a fogadóépület. A dinamikus tesztfelület és a kezelhetőségi pályaszakasz is elkészült, és rövidesen befejeződik a fékfelület kialakítása. A 800 méter hosszú fékfelület 8 különböző tapadású felületéből 6 sáv már elkészült, a további két sáv kivitelezési munkáit az időjárási viszontagságok miatt sátor alatt végzik, hogy minél hamarabb elkészüljön a teljes fékfelület

A tesztpálya 1,5 kilométer hosszú autópályaszakaszán befejeződtek a földmunkák és a kavicságy is elkészült, a munkák tavasszal az aszfaltozással folytatódnak.

Mi épül?Zalaegerszegipari parkzalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés