2024.03.28, Csütörtök
A Balaton térségének legnagyobb mozija nyílt meg Gyenesdiáson
Illusztráció

A Balaton térségének legnagyobb mozija nyílt meg Gyenesdiáson

MTI

2020.01.17. 07:58 - Almási Krisztina

Az épületben egy 300 és egy 120 fős termet alakítottak ki, melyeket a legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával szereltek fel.

Hirdetés

A Balaton térségében a legnagyobb befogadóképességű, újonnan kialakított mozi nyílt meg Gyenesdiáson. A Keszthely határában lévő Liget Plázában, a mintegy 20 éve kialakított, de eddig be nem fejezett kéttermes mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. csaknem 250 millió forintos beruházással nyitotta meg.

A 300 személyes nagytermet és a hamarosan megnyíló 120 személyes, kisebb termet a 3D-s filmekhez is alkalmas legkorszerűbb vetítés- és hangtechnikával szerelték fel, székei pedig az átlagosnál is szélesebbek.

A vállalat Kisvárdán és Fehérgyarmaton üzemeltet filmszínházakat, de a keleti országrészben hordozható vetítőkkel még csaknem tíz településen vetít mozifilmeket. A cég évekkel ezelőtt figyelt fel arra, hogy Keszthely térségében nem üzemel egész éven át nyitva tartó mozi, az új vetítőhelynek helyet adó épületrészt végül egy felszámolási eljárás után vásárolta meg.


Több tízezer ember igényeit elégíti ki az új mozi

A megnyitóünnepségen Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere elmondta, hogy az 1990-es évekig volt egy kisebb mozi a településen. A Keszthely és Gyenesdiás határán mintegy két évtizede megépült bevásárlóközpontban kialakították ugyan egy mozi helyét, de végül ez mostanáig csak egy üres "betonszarkofág" volt.

A térségben mintegy 60 ezer ember él, számukra és az oda érkező turisták számára is hiánypótló időtöltési lehetőséget biztosít az újonnan kialakított filmszínház. A csaknem tíz embert foglalkoztató mozi a vetítéseken kívül konferenciák, előadások megtartására is lehetőséget biztosít.

Mi épül?GyenesdiásBalatonmozi

Hírlevél

Hirdetés