2024.04.24, Szerda
Jelentős lépéssel halad előre a kastélyprogram
A nádasdladányi Nádasdy-kastély - mertutaznijo.cafeblog.hu

Jelentős lépéssel halad előre a kastélyprogram

origo.hu, magyarepitok.hu

2020.01.14. 07:10 - Hegedűs Gergely

Mutatjuk melyik nyolc kastélyban és melyik várban érnek célba 2020-ban a kivitelezők.

Hirdetés

A magyar várak és kastélyok fejlesztését célzó programról tett közzé összegzést az Origo. A 2016-ban kezdődött beruházássorozatban összesen 15 vár és 19 kastély újul meg. A projektekre több mint 60 milliárd forintos európai uniós és hazai forrás áll rendelkezésre.

A cikk a program céljaira is kitér, mely egyszerre szolgálja a műemlékek megújítását, a nemzeti kultúra és építészeti örökség védelmét, valamint kulturális és turisztikai célokat is. Utóbbi céloknak megfelelően a megújuló műemlékek új funkciókkal is gazdagodnak.

Tavaly valamennyi helyszínen befejeződött a kutatási és a régészeti tevékenység, a kiviteli tervek és a komplex kiállítási forgatókönyvek is elkészültek. A 34-ből 14 projekt jutott el a kivitelezési fázisig, mely kilenc esetben már idén befejeződik.

A 2020-ban átadásra kerülő kastélyok és várak az alábbiak az origo.hu cikke szerint:

Mi épül?műemlékfelújításkastélyfelújításvárfelújításWEST HUNGÁRIA BAU Kft.Fejér-B.Á.L. Zrt.EBH INVESTPharos '95 Kft.Fehérép Kft.Szabó és Társa Kft.Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Modinvest Kft.építőipari cégekLATEREX Építő Zrt.Primofor Kft.B&G Építő Kft.Dunántúli Magasépítő Kft.SZ-L Bau Építőipari Kft.

Hírlevél

Hirdetés