2024.04.19, Péntek
Másfélszeresére bővíthetik az Aréna Plázát

Másfélszeresére bővíthetik az Aréna Plázát

portfolio.hu

2020.01.16. 10:21 - Almási Krisztina

A fejlesztés eredményeként 18 ezer négyzetméternyi területtel bővül a bevásárlóközpont, az új épületrész alatt 500 autót befogadó mélygarázst is kialakítanak.

Hirdetés

A jelenlegi 42 ezerről 60 ezer négyzetméterre bővülhet a Kerepesi úton lévő Aréna Mall, miután a Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft. bővítés iránti kérelmet nyújtott be tavaly decemberben – számolt be róla a hvg.hu értesülései alapján a portfolio.hu. A kivitelezés várhatóan két évig fog tartani.

A tervek szerint a jelenleg 42 ezer négyzetméter alapterületű épület csaknem a másfélszeresére növekszik, hiszen az új rész alapterülete 18 ezer négyzetméter lesz – ez alatt kétszintes mélygarázs kap majd helyet, amely további 500 autó számára fog parkolást biztosítani. A meglévő és a tervezett mélygarázst egybeépítik, így a bevásárlóközpont összesen 3326 férőhelyes parkolóval fog rendelkezni.

A kibővített plázában újabb boltokat, éttermeket, szórakoztató- és fitneszszolgáltatásokat alakítanak ki.

A bővítés terve

A mostani bővítéssel a háromhektáros területnek csak a fele épül be (60 % a maximum), a munkálatokat az év második felében kezdik meg. A beruházást követően a beépített terület csaknem 61 ezer négyzetméterre növekszik.

Az épület 2017-ben cserélt gazdát. A NEPI Rockcastle 2017. szeptember 15-én vásárolta meg az Arena Property Kft nevet viselő leányvállalatán keresztül az Arena Plazát tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t. A vételár 275 millió euró (82,5 milliárd Ft) volt, a tranzakció körülbelül 6,2 százalékos hozamszint mellett köttetett.

Mi épül?Budapestbevásárlóközpont

Hírlevél

Hirdetés