2024.03.29, Péntek
2000 négyzetméterrel bővítik a székesfehérvári uszodát
Illusztráció (cgarchitect.com)

2000 négyzetméterrel bővítik a székesfehérvári uszodát

magyarepitok.hu

2020.02.17. 10:31 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében 10 pályás úszómedence is épül egy 150 főt befogadó lelátóval együtt.

Hirdetés

Székesfehérváron elkezdődhet a Csitáry G. Emil Uszoda fejlesztése, melyhez jelenleg a tervezőt keresik, derül ki a megjelent közbeszerzési tájékoztatóból. A sportkomplexumot a beruházás keretében bővítik, átalakítják és fel is újítják.

Az uszodát közel 2000 négyzetméterrel bővítik, melynek részeként megépül egy 50x25 méteres, 10 pályás úszómedence és egy tanmedence is a kiszolgáló létesítményekkel együtt.

A 10 pályás medence mélysége 2 méteres mélységgel, a tanmedence pedig 1,2 météresen mélységgel készül majd el. Az úszómedence mellé mintegy 150 férőhelyes lelátót is kialakítanak.

A Csitáry G. Emil Uszoda eredeti terveit a KÖZTI Zrt. készítette. Ez a terv a fejlesztés során felhasználható, de nem kötelező minden elemét átvenni. A komplexumban a gépészeti szinten úgynevezett szauna-varázs kialakítását tervezik, és a jelenleg egy szinttel feljebb lévő öltözők átkerülhetnének ide.

Az uszodát 1990-ben adták át, azóta nagyobb felújításon nem esett át, ezért minden szempontból szükségessé vált a korszerűsítés, ezen felül pedig a megnövekedett napi forgalom is indokolttá teszi a bővítést.

Mi épül?Székesfehérváruszodaépítéstanuszodasportberuházások

Hírlevél

Hirdetés