2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

430 ezer négyzetméteren épül akkumulátorgyár Komáromban
A kép forrása: tscp.hu

430 ezer négyzetméteren épül akkumulátorgyár Komáromban

magyarepitok.hu

2020.02.11. 12:45 - Gyöngyösi Klaudia

A komáromi ipari parkban az elektromos autókban használható lítium akkumulátorokat gyártják majd, a nagyberuházást a Market kivitelezi.

Hirdetés

Új akkumulátorgyár épül Komáromban: a 130 ezer négyzetméteres alapterületű komplexumot egy 430 ezer négyzetméteres területen alakítják ki – derül ki a TSPC Kft. sajtóközleményéből. Ahogy azt korábban már megírtuk, a beruházás becsült értéke 97 milliárd forint, amelyet a magyar állam vissza nem térítendő támogatással segít.

A megrendelő dél-koreai SK Innovation fejlesztésével a komáromi ipari parkban az elektromos autókban használható lítium akkumulátorokat gyártják majd. A nagyberuházás munkálatait a hazai Market Építő Zrt. végzi el generálkivitelezőként.

A nagyszabású projektben a közleményt kiadó TSPC Csoport a belsőépítészeti kiviteli terv elkészítésén dolgozik, valamint a tűzvédelemi szakterületen is segíti a megrendelőt.

 

Évente 7,5 GWh kapacitású akkumulátort gyártanak majd

A gyár hozzájárul több más beruházással együtt ahhoz, hogy Magyarország és Komárom-Esztergom megye az elektromos autók piaci részesedésével párhuzamosan egyre nagyobb szerepet játszon azok előállításában is.

A komáromi ipari parkban a tervek szerint évente mintegy 7,5 GWh kapacitású akkumulátort gyártanak majd, amivel 250 ezer autót szolgálnak ki. 

A beruházás két ütemben zajlik le, az első üzemmel azonos kapacitású második létesítményt a kereslet függvényében építik meg.

„2020 a nemzetközi partnerségek éve lesz a TSPC életében” – mondja Farkas Péter, a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója. „Hamarosan több olyan projektről is beszámolhatunk, melyekkel kilépünk az országhatárokon túlra. Hiszünk abban, hogy a nemzetközi kooperációkban a partnerek tudása összeadódik: Magyarország egyik legnagyobb mérnökirodájaként erős háttérrel és munkatársaink komoly hazai tapasztalataival indulunk el ezen az úton” – fejtette ki az igazgató.

Mi épül?Market Építő Zrt.Komáromipari parküzemépítésüzemfejlesztésépítőipari cégekTSPC Kft.

Hírlevél

Hirdetés