2024.03.29, Péntek
Közel 2000 négyzetméteres új piac épülhet Hatvanban
Illusztráció (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Közel 2000 négyzetméteres új piac épülhet Hatvanban

magyarepitok.hu

2020.03.26. 11:13 - Almási Krisztina

Az új piacépület 11 darab zárható üzlethelyiséget, valamint egy ponyvaszerkezettel fedett árusító piacteret foglal magába.

Hirdetés

Hatvanban új termelői piac megépítését tervezik a szerkezetileg elavult és esztétikailag leromlott állapotú régi piac helyett, melyhez jelenleg keresik a kivitelezőt – derül ki a közbeszerzési tájékoztatóból. A leendő piac a mezőgazdasági, illetve őstermelői áruforgalmat és áruértékesítést segíti majd elő, támogatva a helyi és környékbeli embereket.

Az épület teljes beépített bruttó alapterülete 456 m2 lesz, mely nem tartalmazza a belső kerengő részt és az oldalról nyitott, feszített ponyvaszerkezettel fedett mintegy 1 400 m2 területű árusító piacteret.

A tervezett épület két részből áll: az egyik rész egyszintes, hagyományos épített szerkezet, ahol az üzletek és kiszolgáló funkciók kapnak helyet, a másik épületrész pedig egy nagy, nyitott tetős, ponyvaszerkezet fedéssel készül el, ahol az asztali árusítás valósul meg. Az épület földszintes, akadálymentes kialakítású lesz, és csatlakozik a Zöldülő Város koncepcióhoz.


Zöldtetős kialakítással készülhet el az új piac

A piac épülete 11 darab zárható üzlethelyiséget, kiszolgáló tereket és egy árusító asztalokkal ellátott, fedett szabadtéri árusító teret foglal majd magába. A szabadtéri árusítótér a korábbi kapucinus kolostorkert területére nyúlik be, így a történelmi, mezővárosi hagyományokhoz kapcsolódik. Az építési terület régészeti területen, a hatvani középkori (török) palánkvár – külsővár, városfalon belüli részén – részén található.

Az épületrész tetején opcionális zöldtetőt tervezett a beruházó önkormányzat.

Az üzletek megközelítése, zárhatósága önállóan megoldott, a parkolás és árurakodás elsősorban a tömbbelsőben, illetve az oldalsó szervizútról fog történni.

Az épület időtálló külső megjelenését az egyszerű tömegformálás mellett a külső megmunkált látszóbeton burkolat biztosítja majd.

Mi épül?Hatvanvásárcsarnokpiacok

Hírlevél

Hirdetés