2024.04.19, Péntek
Végéhez közeledik Kőbánya új kórházi tömbjének befejezése
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Végéhez közeledik Kőbánya új kórházi tömbjének befejezése

magyarepitok.hu

2020.03.31. 07:31 - Almási Krisztina

A B Bulid & Trade Kft. és a DIGI-X Zrt. munkájával megépülő ötszintes szakrendelő az eddig használt, leromlott állapotú épületet váltja majd ki.

Hirdetés

Közel 6000 négyzetméteres új szakrendelőt és egészségházat kap Kőbányán a Bajcsy-Zsilinszky Kórház az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A nemzetgazdaságilag kiemelt projektet a B Build & Trade Kft. a DIGI-X Zrt.-vel közös konzorciumban kivitelezi közel 3,9 milliárd forintból.

Az L alakot formáló épületet a Bajcsy Zsilinszky Kórház- és Rendelőintézet Maglódi úti központjában építik fel.

A projekt egyik jelentősége, hogy az új tömb kiváltja az eddig használt kőbányai szakrendelőt, melynek állapota igen leromlott volt. Emellett az is fontos, hogy az eddig a kerület szélén levő rendelőépület a kórház központi telephelyén jobb elérhetőséget nyer.

Az új épület a földszint mellett három emelettel és egy pinceszinttel jön létre. Utóbbiban egy mélygarázs épül ki, mely 50 parkolóhelyet biztosít. Miután az új tömb a Bajcsy Kórház területén a C épület és a mosoda között jön létre, a kivitelezőnek egy szűkös felvonulási térrel kell dolgoznia.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)


Ezekkel a munkálatokkal haladtak az elmúlt fél évben

A 2018 októberében elkezdett projektről legutóbb tavaly szeptemberben számoltunk be, az elmúlt fél évben pedig jelentősen előrehaladtak a munkálatok. Ősz óta már befejeződtek a monolit szerkezetépítési munkák a fűthető rámpával együtt, az előregyártott lépcsőkarokat pedig beemelték. Az új, „S” jelű épületet egy közműalagút szakasz által összekötötték a Bajcsy Kórház- és Rendelőintézet meglévő közműalagút-hálózatával.

Az épületen belül a szakipari munkáknak lassan a végére érnek, a földszinten és az 1-3. emeleti födémen elhelyezték a lépéshang-gátló szigetelést, az aljzatba pedig bekerültek a gépészeti vezetékek, illetve az elektromos védőcsövek. A szükséges helyeken elkészült a padlócsatorna kivitelezése is.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A gipszkarton falak, valamint a kazettás és monolit álmenyezetek munkálatai szintén befejeződtek. A röntgenhelyiségben ólomkasírozott Safeboard illetve Diamant lapokból építették a falakat . Ezekben a helyiségekben az ajtók is ólombetétesek lesznek.. Az épületben a tűzgátló ajtókat is beépítették.

A falakon a glettelés, a tapétázás és a csempézés már nagy részben elkészült. A légtechnikai rendszer és álmennyezetben lévő vezetékek szerelése is megtörtént, továbbá a vákuumos csapadékvíz-elvezető rendszer is megvalósult. A tűzjelző- és betegbehívó rendszer kábelezése, valamint a három darab felvonó is elkészült.

A homlokzati nyílászárókat és árnyékolókat, illetve a felülvilágítókat már beépítették. A lapostetőn elkészült a csapadékvíz elleni PVC szigetelés. A külső közműépítési munkák befejeződtek.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Évente kétmillió beteget látnak el az intézményben

Az új rendelőintézet megvalósítása során a következő időszakban fogják elvégezni a padlóburkolási munkákat, a gépész és elektromos szerelvényezéseket, a lakatos szerkezetek elhelyezését, valamint a külső tereprendezési-és útépítési munkákat. Hátravannak méga kertészeti munkák az intenzív zöldtetőn és az épület körül.

A Bajcsy Kórház Délkelet-Pest (X. és a XVII. kerület) egészségügyi ellátásának fontos pillére, emellett a főváros agglomerációjában Monor és Gyömrő lakosait is ellátja. Évente kétmillió beteg fordul meg az intézményben, mely négy szakrendelőt is üzemeltet.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.DIGI-X Zrt.kórházfejlesztésegészségügyi fejlesztésegészségügy

Hírlevél

Hirdetés