2024.03.29, Péntek
Látványos szakaszához érkezett a nagykanizsai sportcsarnok kivitelezése
Látványterv: Paulinyi & Partners

Látványos szakaszához érkezett a nagykanizsai sportcsarnok kivitelezése

magyarepitok.hu, kanizsaujsag.hu

2020.04.09. 07:04 - Almási Krisztina

A ZÁÉV munkájával épülő csarnoknál az alapozási munkák jelenleg 70 százalékos készültségnél tartanak, az építkezés megállás nélkül zajlik.

Hirdetés

Tavaly év végén kezdődött el a Modern Városok Program (MVP) keretében megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése Nagykanizsán, amely jelenleg az alapozási munkálatoknál tart – számolt be róla a kanizsaujsag.hu. A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében közel 15 milliárd forintból megépülő létesítmény a tervek szerint jövő nyár végére készülhet el.

A kivitelezés most látványos szakaszába lépett: az épülő sportcsarnok küzdőterén toronydarut állítottak fel, melyet a szerkezetépítéshez fognak használni.

A toronydarut a szerkezetépítéshez fogják használni (Fotó: Gergely Szilárd)

 

Diós András, a ZÁÉV Építőipari Zrt. projekt-főmérnöke arról adott tájékoztatást, hogy az elkövetkező hetekben betonozási és kisebb vasszerelési munkálatok lesznek, majd május első hetében az előregyártott vasbeton pillérek is megérkeznek. Jelenleg a sportcsarnok alapozásának 70 %-a már elkészült. Jó ütemben haladnak az előregyártott szerkezetekkel is, melyek a külső gyártóüzemekben készülnek.

„Kisebb fennakadások azért vannak a helyi betonacél üzemekkel és az ellátás egy kicsit akadozik, viszont azt kell mondanom, hogy ez a kialakult helyzet nem befolyásolja a nagykanizsai projektünket” – mondta el Diós András, a ZÁÉV szakembere.

 

Látványterv: Paulinyi & Partners


5000 fő is elférhet majd a csarnokban

A rendezvénycsarnok különféle kulturális, sport- és közösségi rendezvényeknek, valamint vásároknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad majd helyet. Ezen kívül a sportegyesületek edzéslehetőségeit, illetve az iskolai sportrendezvények megtartását is biztosítja. A létesítmény a tagolhatósága révén egyszerre több sportág művelőinek is helyet tud adni.

A csarnok egyszerre 3000 ember befogadására lesz alkalmas, de mobillelátókkal további 2000 fővel bővíthető a látogatók száma.

Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki. A kialakításnál fontos szempont a fenntartható működés is: geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával látják el a létesítményt.

 

Látványterv: Paulinyi & Partners

 

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.NagykanizsasportcsarnoksportberuházásokModern városok program

Hírlevél

Hirdetés