2024.04.20, Szombat
Befejeződött a szarvasi látogatóközpont fejlesztése
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Befejeződött a szarvasi látogatóközpont fejlesztése

magyarepitok.hu

2020.05.29. 15:27 - Gyöngyösi Klaudia

A szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot a GINOP program keretében a Horváth Építőmester Zrt. bővítette ki.

Hirdetés

Új épületekkel és állat kifutókkal bővült a Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi látogatóközpontja. A szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében több mint 300 millió forintból újult meg a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezésében. A beruházás megvalósulását továbbá az Interreg ROHU7-es projektszámú „Határon átnyúló együttműködés a természeti örökségek védelméért” program is támogatta 126 millió forinttal.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A támogatásból kialakították a foglalkoztató épületet és közösségi épületet, amely erdei iskolák és nyári természetvédelmi táborok számára biztosít helyszínt.

A projekt során új kerítés és kapu kivitelezése is történt  valamint új parkolókat alakítottak ki modernizált elektromos autó-töltő állomással. A parkoló és az ösvények térvilágítással, valamint térfigyelő rendszerrel lettek ellátva és egy új, mondhatni ikonikussá váló bagoly kapu is várja a vendégeket.

 

A fejlesztések minden eleme akadálymentesítve lett

Az épületek megjelenésükben és színvilágukban követik mind a látogatóközpont épületét, mind az 1908 óta fennálló Csáky kastély megjelenését, mely a Nemzetipark Igazgatóságának az épülete.

„Az épületek és az ökoturisztikai fejlesztése minden eleme teljes mértékben akadálymentes. Mindezek mellett az épületekben Indukciós hurkok vannak elhelyezve a hallássérült vendégek részére” – informálta lapunkat a Horváth Építőmester Zrt.

 

 

A kivitelezők kialakítottak továbbá egy büfét is a nem használt garázs épületek egybenyitásával mely a Tölgybüfé elnevezést kapta, ahol a nemzeti park saját feldolgozott termékeit: mézeket, szarvasmarha kolbászt és szalámi, valamint Túzok Kézműves sört árulnak majd. Emellett modernizálták az állatparkot is, többek között gyík kifutót és állatsimogatót létesítettek, valamint elkészült egy vízvezetéket mely a jávor szarvas és a vaddisznók számára biztosít a nyári melegekben friss, hideg dagonya vizet.

Egy új mondhatni ikonikussá váló bagoly kapu is várja a vendégeket melynek eredetileg május 10-én a madarak és fák világnapján lett volna ünnepélyes átadása, ugyanis 2020 a bagoly éve.

 

 

Galéria

Mi épül?Horváth Építőmester Zrt.Körös-Maros Nemzeti ParkSzarvaslátogatóközpont

Hírlevél

Hirdetés