2024.04.20, Szombat
Debrecen: ipari parkot bővít a Zemplénkő és a D-Profil
A Honvéd úti ipari park egy része (Xanga)

Debrecen: ipari parkot bővít a Zemplénkő és a D-Profil

mti, magyarepitok.hu

2020.05.21. 14:42 - Szabó Ákos

A Határ úti létesítményben több mint 300 millió forintos uniós támogatásból építkeznek.

Hirdetés

Több ütemben zajlik le a Xanga-csoporthoz debreceni, Honvéd utcai ipari parkjának fejlesztése - jelentették be csütörtökön a megyeszékhelyen. A beruházássorozatban összesen 35 hektár fejlesztési terület válik befektetők fogadására alkalmassá, miután az EU gazdaságfejlesztési operatív programjából 315 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert el a létesítmény.

A közbeszerzési adatok alapján

  • a debreceni D-Profil Kft. autóutat, valamint több gyalogos- és kerékpárutat épít, illetve vízműveket is kialakítanak a cég munkatársai összesen nettó 146 millió forintból;
  • a szintén kelet-magyarországi központú Zemplénkő Kft. pedig mintegy 1400 négyzetméternyi gyalogos és kerékpárutat ad majd át nettó 42 millió forint értékben.

 

Már eddig is több mint 6000 fő dolgozott az ipari parkban

Herdon István, a Xanga vezérigazgatója elmondta, hogy az ipari parkot 2000-ben hozták létre a tulajdonosok. A zöldmezős beruházásban kialakított helyszínre nemzetközi és magyar cégek érkeztek, kihasználva a nagy kapacitású közmű és útinfrastruktúrát.

A parkban jelenleg 60 vállalat működik, több mint 6000 alkalmazottal. Az ipari park teljes területe 130 hektár, ebből biztosít lehetőséget újabb ipari fejlesztésekhez 35 hektár.

Mi épül?Zemplénkő Kft.D-Profil Kft.ipari parkDebrecenútépítésközművek

Hírlevél

Hirdetés