2024.04.19, Péntek
Már bokrétaavatásnál tart a Tatabánya központjának új arcot adó beruházás
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Már bokrétaavatásnál tart a Tatabánya központjának új arcot adó beruházás

magyarepitok.hu

2020.05.21. 13:06 - Hegedűs Gergely

A WHB kivitelezésében a régi parkolók helyén új közösségi teret hoznak létre, ugyanakkor egy kétszintes mélygarázs is felépül.

Hirdetés

Tatabányán csütörtökön délután megtartották a városközpontot átfogóan fejlesztő projekt bokréta avató ünnepségét. A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében zajló beruházásban a Megyeháza előtt a korábbi felszíni parkoló helyén új közösségi teret hoznak létre, ugyanakkor a tér alatt egy kétszintes mélygarázs is felépül. Utóbbinak a vasbeton tartó szerkezete most érte el a legmagasabb pontját, ezt ünnepelte a bokréta avatása.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A korábbi 125 férőhelyes felszíni parkolót egy 300 férőhelyes mélygarázs váltja ki, mely a tatabányai lakosok számára ingyenes parkolást biztosít. A mélygarázs felett kialakuló új tér látványos zöld szigetekkel, utcabútorokkal, napvitorlákkal, ivókutakkal, szökőkutakkal és párakapuval jön létre.


Hétezer négyzetméternyi betont építettek be

A csütörtöki eseményen a szerkezetépítés előtti munkálatokat Geszler Norbert, a WHB projektigazgatója foglalta össze. Szavaiból kiderült, a közműkiváltásokat és a víztelenítést a mélyalapozás követte. "Ennek során egy látványos gépparkkal 5,5 kilométer hosszan cölöpalapot és munkatérelhatásrolást végeztünk" - ismertette a szakember. Zárásként külön megköszönte mindenkinek a munkáját, aki lehetővé tette a következő szakág ütemezett belépését.

A szerkezetépítési munkákat Bakos Géza, a Menzor BGMI Kft. ügyvezető igazgatója összegezte. Elmondása szerint több mint 17.000 négyzetméternyi zsaluzat és 1100 tonna betonacél került beépítésre, továbbá 8500 köbméter beton került bedolgozásra. 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Tatabányamélygarázsközterek

Hírlevél

Hirdetés