2024.04.20, Szombat
Megújul a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnoka
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Megújul a Nyugati pályaudvar pénztárcsarnoka

magyarepitok.hu

2020.05.25. 09:35 - Almási Krisztina

A felújításhoz a PERI állványrendszerének teherhordó tornyait és lépcsőtornyait kombinálták egymással.

Hirdetés

A Nyugati pályaudvar pénztárcsarnokában a tetőszerkezet felújításának előkészületeként tavaly októberben és novemberben egy teljes felületű védőállványt építettek ki. Mindez azt a célt szolgálta, hogy a Magyar Építő Zrt. kivitelezésében a közelmúltban megkezdődött munkálatok idején is zavartalanul és biztonságosan használhassák az utasok a fogadóteret.

A pénztárcsarnok egy közel 35 méter hosszú és közel 20 méter széles, téglalap alaprajzú helyiség, melynek belmagassága megközelítőleg 18 méter. A MÁV igénye az volt, hogy a munkálatok során a pénztárcsarnok két bejárata és az átjárófolyosó felé nyíló ajtó, illetve az információs ablak és az 1-8. pénztárablakok szabadon megközelíthetőek legyenek, továbbá a pénztárak feletti két információs tábla is jól látható legyen.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

 

Így oldotta meg a PERI a feladatot

A pénztárcsarnok felújítási munkálataihoz egy teljes felületű munkaállványra volt szükség. A PERI szakemberei ennek a feladatnak a megoldására a PERI UP Flex moduláris állványrendszer teherhordó tornyait és lépcsőtornyait kombinálták egymással.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az állványzat úgy lett elhelyezve, hogy a terem hosszanti oldalán 8-8 darab, 1,5 m x 1,5 m-es alaprajzi méretű torony, a belső két sorban pedig 8-8 darab, 1,5 m x 25 m-es torony épült meg. Az állványra történő feljutást a teherhordó állványzatba integrált lépcsőtorony biztosítja. A teherhordó tornyok és a lépcsőtorony alsó része a közlekedés biztonsága érdekében úgy lett beburkolva, hogy arra illetéktelen személyek ne juthassanak fel.

Az állványzat feletti munkaszintet közel 15 méter magasan alakították ki, melyet a PERI mérnökei rácsos és tömörgerincű fatartókból és zsaluhéjból készített MULTIFLEX födémzsaluzattal oldottak meg.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?Peri Kft.BudapestNyugati pályaudvarzsaluzat

Hírlevél

Hirdetés