2024.04.20, Szombat
Ötcsillagos hotel épülhet a tatai Öreg-tó partján
Látványterv: Avalon Lake Tata/Facebook

Ötcsillagos hotel épülhet a tatai Öreg-tó partján

mti

2020.05.27. 08:01 - Szabó Ákos

A Hell-csoport beruházásában érkezhet luxusberuházás a Komárom megyei városba: mind a környezetvédelemre, mind pedig a történelmi tájkép megőrzésére vigyáznának.

Hirdetés

A tatai Öreg-tó nyugati partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. - jelentette be a Hell kommunikációs igazgatója keddi sajtótájékoztatóján a városban.

Az épület kialakításánál a legmesszebbmenőkig törekedtek a létesítmény tájba illesztésére, a meglévő zöld környezet megóvására

– hangsúlyozta Pantl Péter. A négyszintesre tervezett szállót Csikós Mihály tervei alapján valósítanák meg, az építkezés megkezdésétől számítva egy év alatt.

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, mint ahogy azt is, hogy közösségi helyiségekkel látja el a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást pedig mélygarázzsal oldják meg.

 

Az Öreg-tavat továbbra is körbesétálhatja mindenki

A kommunikációs igazgató hozzátette, a beruházást ellenzők állításával szemben az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét. A beruházás a tervek szerint 100 új munkahelyet teremtene és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot.

Michl József polgármester az eseményen hangsúlyozta:

Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt.

A képviselőtestületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

Mi épül?Tataszállodaberuházáshotelturizmus

Hírlevél

Hirdetés