2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Átadták a győri kórház szomszédságában megépült parkolóházat
Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba, további fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Átadták a győri kórház szomszédságában megépült parkolóházat

magyarepitok.hu

2020.06.05. 15:53 - Almási Krisztina

A West Hungária Bau Kft. a háromszintes épület megépítésével és a telken lévő parkolólemezzel együtt 560 autó számára biztosít parkolási lehetőséget.

Hirdetés

A mai napon átadták a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházhoz tartozó háromszintes Dr. Petz Lajos Parkolóházat, amelynek megnyitásával hosszú idő után enyhülhetnek a környék parkolási problémái. A Modern Városok Program keretében megvalósult beruházást az állam 2,4 milliárd forinttal támogatta.

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében megépült parkolóházban a földszinten, az első emeleten és a tetőszinten együttesen 359 jármű tud parkolni, ami 201 férőhellyel több a korábbinál.

A több mint 11 300 négyzetméteres telken a parkolólemezzel együtt 560 autó számára biztosítanak parkolási lehetőséget.

A parkolólemez megépítéséhez összesen 4400 tonna betonra volt szükség, amihez több mint 600 tonna betonacélt vasaltak be.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Így közelíthető meg a parkolóház épülete

A parkolóházba két irányból lehet behajtani: a Szent Imre út felől érkezve a rendelőintézet parkolójából, míg a Vasvári Pál út felől a jelzőlámpás csomópontból a parkolóház felé kanyarodva lehet eljutni a bejáratig.

A parkolólemez minden helyisége, valamint a fel- és lehajtó rámpák is fűthetőek a téli időben a biztonságos közlekedés érdekében. A szintek műgyanta réteget kaptak, ami nem csak a betont védi, de könnyebben takarítható és kevésbé csúszós felületet biztosít.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


A mozgáskorlátozottakra is gondoltak a parkolók kialakításánál

A tervezéskor figyelembe vették a kórházba érkező, nehezen mozgó betegek igényeit is, ezért a szabványméternél nagyobb, 5 méter hosszú és 2,75 méter széles beállókat alakítottak ki felfestéssel. A mozgáskorlátozottak részére 4 beállót, a kapcsolódó felújított térszíni parkolóban 6 beállót jelöltek ki.

A két liftblokk lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak részére a parkolólemez emeleti beállóinak használatát is.

A parkolóházba behajtva ott lehetséges a parkolás, ahol a parkolóhely feletti lámpa zölden világít. Az első emeletről és a tetőtéri parkolóból gyalogosan a lépcsőházakban lehet a földszintre jutni.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Fontos szempont volt a fenntarthatóság

Az épület tetejére 168 darab napelem került, melyek a háromszintes épület teljes ellátása mellett plusz energiát is termelnek. Az egyes szinteken 10 darab elektromos autó töltőállomás létesült, valamint további 32 töltőállomás előkészítése is megtörtént.

Az új parkolóházban az erre vonatkozó döntés visszavonásáig nem kell parkolási díjat fizetni, ezért az átadást követően a bejárati és kijárati sorompók folyamatosan nyitva lesznek. Az átmeneti intézkedések megszűnését követően a parkolóházban a parkolás díja óránként 100 forint lesz. Az épületben kialakított vizesblokk 0-24 órában üzemel 200 forintos érmével.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az épület már becsatlakozott a fejlesztés alatt álló parkolásirányító rendszerbe, melynek nagy előnye, hogy más utcai és parkolóház-foglaltsági adatokhoz hasonlóan a város több pontján elhelyezett számkijelző táblákon látható a szabad helyek száma.


Értékes készüléket adományozott a kórháznak a WHB

A West Hungária Bau Kft. több mint tíz éve támogatja a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház különböző osztályait nagy értékű, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel.

A vállalat számára különösen fontos a társadalmi szerepvállalás – ezt jól mutatja, hogy a parkolóház átadása előtt a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház és a Győri Kórházért Alapítvány számára adományozott két darab speciális, mobil altató-lélegeztető munkaállomást, melyet ünnepélyes keretek között adtak át a mai napon.

 

A két adományozott készülék (Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Az átadón köszöntőt mondott Szikszai-Lukács Zsanett, a WHB marketingvezetője, dr. Tamás László János, a kórház főigazgató-főorvosa, valamint Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők.

Dr. Tamás László János beszédében elmondta, hogy a Comen Anesthesia Machine AX 700 altatógépeket elsősorban a műtőkben használják, az altatásban végzett műtétek esetén a betegek lélegeztetéséhez, az altató gőzök adagolásához, életfunkciók monitorozásához szükséges.

A kórháznak a COVID 19 járvány alatt a műtétet igénylő fertőzött, illetve fertőzésre gyanús betegek ellátásához műtőt és eszközöket kell fenntartania, ezért az adomány nagyon megkönnyít a kórház vezetése számára az altatógépek ésszerű elosztását.

 

Szikszai-Lukács Zsanett, a WHB marketingvezetője és dr. Tamás László János, a kórház főigazgató-főorvosa a mai átadóünnepségen

A győri kórház az ország egyik legfelkészültebb intézménye a COVID 19 fertőzött betegek fogadását és ellátását tekintve, minden ide kerülő beteget el tudnak látni.

Az adomány a későbbiekben is segíti az orvosok munkáját, hisz a korszerű altatógépekre, az orvosi eszközpark frissítésére folyamatosan szükségük van a betegek hatékony gyógyításában. 

Szikszai-Lukács Zsanett, a West Hungária Bau Kft. marketingigazgatója beszédében kihangsúlyozta, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása egyébként is visszatérő elem a cégcsoport adományozási politikájában, évről-évre több millió forint értékben segítik eszközbeszerzéseiket, és ez az adomány annak a több, mint tíz éves hagyománynak az újabb mérföldköve, amit a jövőben is folytatni kívánnak.

Az adományozással a West Hungária Bau Kft. és Paár Attila tulajdonos – ügyvezető további célja, hogy ebben a nehéz időszakban könnyebbé tegye az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, és példát mutassanak azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni.

 

Dr. Tamás László János, az adományt igazoló táblával

A WHB megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, melyben kiemelt szerepet kap az egészségügyi intézmények, valamint a beteg vagy hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó intézmények és szervezetek támogatása. Ehhez kapcsolódóan a tegnap napon a vállalat 300 ezer forint értékű tárgyi adománnyal – egy masszázsággyal – járult hozzá a győri Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium működéséhez.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Győrparkolókparkolóháztársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés