2024.04.23, Kedd
Így halad a pécsi labdarúgó-akadémia kivitelezése
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Így halad a pécsi labdarúgó-akadémia kivitelezése

magyarepitok.hu

2020.06.25. 11:54 - Almási Krisztina

A B Build & Trade kivitelezésében gőzerővel épül a mintegy 2000 négyzetméteres sportkomplexum, ahol élő- és műfüves pályákat is kialakítanak.

Hirdetés

Tavaly tavasszal kezdődtek meg az idősebb Dárdai Pál nevét viselő pécsi labdarúgó-utánpótlás akadémia kivitelezési munkálatai a B Build & Trade Kft. kivitelezésében mintegy kétmilliárd forintból. Az építkezés aktuális állásáról Molnár Márk, a B Build & Trade Kft. építésvezetője adott tájékoztatást lapunknak.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. beruházása a Gyöngyvirág utcában egy meglévő épület bontása után vette kezdetét. Az emeletes új épület 1132 négyzetméteres bruttó alapterülettel készül el, ami összességében mintegy 2000 négyzetméternyi hasznos alapterületet jelent.

A beruházás az épület kivitelezésén túl magába foglalja két élőfüves és egy műfüves pálya (egyenként 64 x 100 méter), illetve egy 45 x 70 méteres, fedett labdarúgócsarnok kialakítását is.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Ezek a soron következő munkálatok a helyszínen

A közelmúltban beépítették a külső nyílászárókat, elkészült az esztrichezés és a glettelési munkálatok, valamint a villamos- és gépészeti alapszerelések is megvalósultak. Jelenleg a hideg és meleg burkolás, a belső festések és a gipszkartonozási munkálatok zajlanak, valamint ezzel párhuzamosan történik a külső parkoló építése és a közművek rákötése is, és hamarosan megkezdődnek a gépészeti üzempróbák.

A közeljövőben elindul a külső állványozás és homlokzati burkolás, valamint a buszparkoló építését is elkezdik. Ezen kívül a külső élő- és műfüves pályák kivitelezési munkálatai is hamarosan elstartolnak. A fenntartható üzemeltetés miatt az élőfüves pályák öntözésére egy komplex csapadékvízgyűjtő és öntözőrendszer lesz kiépítve a helyszínen.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A létesítményben minden olyan helyiség helyet kap, ami egy sportkomplexumban a mai normáknak megfelelően elvárható, így minden feltétel biztosított lesz a sportolók kiszolgálására. Ennek értelmében a központban kialakítanak többek közt:

  • egy 360 négyzetméteres rehabilitációs és bemelegítőtermet,
  • irodákat,
  • orvosi és masszázsszobát,
  • öltözőket.

A komplexum nem csak a sportolókat, de az ide érkező vendégeket is kiválóan kiszolgálja majd. A kivitleező a burkolásoknál, a homlokzatképzésnél és valamennyi felületnél igyekszik megjeleníteni a sportegyesületre jellemző színeseket - a pirosat é a feketét.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az építésvezető elmondása alapján a kivitelezés során kihívást jelentett, hogy változó időjárási viszonyok között kellett végezniük a munkát, valamint a járványhelyzetből adódó, külföldről érkező anyagbeszerzések okoztak némi bizonytalanságot.

A projekt befejezése a megrendelői igények változása és az élőfüves pályák építéstechnológiája miatt várhatóan a jövő évben fog befejeződni.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

 

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportberuházásoksportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés