2024.04.18, Csütörtök
35 milliárdos logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon
Illusztráció (jobs.lidl.hu)

35 milliárdos logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon

MTI

2020.07.14. 15:08 - Almási Krisztina

A 62 ezer négyzetméteres létesítményben több mint 21 ezer négyzetméteres hűtött teret is kialakítanak.

Hirdetés

Új logisztikai központot épít a Lidl a Pest megyei Ecseren, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A beruházást összesen 62 ezer négyzetméteren valósítják meg, ez 9 futballpálya méretének felel meg –  ebből több mint 21 ezer négyzetméternyi hűtött teret alakítanak ki. Az új raktárban egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamiont is tud fogadni.

Az új logisztikai központ a Lidl Magyarország negyedik elosztó-központja lesz hazánkban.

Jelenleg három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látják el az ország 183 áruházát. Az elkészült raktár a budapesti és főváros környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd.


A Lidl több mint 7000 dolgozót foglalkoztat országszerte

Szijjártó Péter a beruházásbejelentő rendezvényen kiemelte, hogy a Lidl kapacitásának, forgalmának további növelése újabb piaci lehetőségeket nyit a magyarországi mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, élelmiszer-termelők előtt.

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke ismertette: az élelmiszerlánc 2004-ben jelent meg Magyarországon, 16 év elteltével 183 áruházat és három logisztikai központot működtetnek, az éves árbevételt tekintve pedig már a második legnagyobb kiskereskedelmi lánc az országban.

Több mint 7000 munkavállalót foglalkoztatnak, ezzel a vállalat a 12. legtöbb magyar munkavállalót foglalkoztató cég Magyarországon.

Az új raktárbázis nem rontja a települések élhetőségét, mert nem ott megy át a gépkocsiforgalom, a környéken élőknek ugyanakkor munkahelyeket teremt, a befolyó helyi iparűzési adó pedig segíti a települések fejlődését.

A Lidl 26 országban csaknem 11 ezer áruházat működtet, és a tavalyi üzleti évben forgalma több mint 80 milliárd euró volt. A létesítmény a tervek szerint 2021 novemberére készül el, és 400 új munkahelyet teremt.

Szintén Ecseren egy másik logisztikai központ is épül, a skandiváv bútorgyártó, a JYSK új raktárhelyét a Market Építő Zrt. valósítja meg mintegy 70 milliárd forintból. Az új központ összesen 143 ezer négyzetméteres lesz, a magasraktárakban pedig 205 ezer paletta árunak lesz hely.

Mi épül?Ecserlogisztikai központPest megyeMarket Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés