2024.03.29, Péntek
Lezajlott a dísz- és közvilágítás próbája az új Komáromi-hídnál - galéria
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Lezajlott a dísz- és közvilágítás próbája az új Komáromi-hídnál - galéria

magyarepitok.hu

2020.07.29. 19:22 - Almási Krisztina

A Hídépítő és a Mészáros által kivitelezett hidat hamarosan már birtokba veheti az utazóközönség.

Hirdetés

Tegnap este sikeresen lezajlott a dísz és közvilágítás főpróbája az új Komáromi-hídnál. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a Slovenská Správa Ciest (SSC) beruházásában épülő új komáromi Duna-híd kivitelezését a Hídépítő Zrt., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. alkotta H-M DUNAHÍD Konzorcium végzete el, kiemelt alvállalkozóként a Hódút Kft. bevonásával.

A fejlesztésben egy 600 méteres, egy pilonos, ferdekábeles átkelő épült meg a jelenleg is használt vasúti hídtól 170 méterre nyugatra.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

A nettó 91,2 millió eurós projekt teljes költségének közel 85 százalékát a CEF (Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz) támogatási alap finanszírozza.

Legutóbb májusban számoltunk be a teljes befejezéshez közel álló híd aktuális folyamatairól, amikor sikeresen elvégezték a statikus és dinamikus próbaterhelést. A jelenlegi állás szerint a Komáromot Révkomárommal összekötő hídnál a kivitelezési munkákat teljesen befejezték. Napjainkban zajlanak a forgalomba helyezéshez szükséges magyar és szlovák hatósági eljárások.

 

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu (A képre kattintva galéria nyílik)

 

Galéria

Mi épül?KomáromhídépítésHídépítő Zrt.Mészáros és Mészáros Kft.Hódút Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés