2024.04.25, Csütörtök
Így halad a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új székházának építése
Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

Így halad a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új székházának építése

magyarepitok.hu, Grabarics Kft.

2020.08.13. 16:11 - Gyöngyösi Klaudia

A Grabarics kivitelezésében épülő beruházásnál fontos szerepet kapnak a megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások.

Hirdetés

A tervek szerint haladnak a munkálatok a fővárosi Visegrádi utcában épülő, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság székházának beruházásán – derül ki a kivitelező Grabarics Kft. Facebook-posztjából. Ahogy azt már korábban megírtuk, a Grabarics Építőipari Kft. nyílt közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „EMC mérőlabor és szerverközpont építése” projekt kivitelezési jogát.

A kivitelező május 27-én, több hetes szakmai előkészületet követően vette át a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új, többfunkciós műszaki székházának építési munkaterületét.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

A Narnia-projekt volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás: a három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd.


Kiemelt figyelmet kap a zajterhelés minimalizálása

A kivitelezés a területen álló két melléképületet bontási munkálataival indult el, majd július elején a mélyépítési munkálatokkal folytatódott. Augusztus elején megérkezett a második réselőgép is az építési területre, a két munkagép pedig párhuzamosan dolgozik annak érdekében, hogy a működésükkel járó jelentős zajterhelés időszaka a lehető legrövidebb legyen.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

 

Középpontban áll a környezetvédelem

Már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet: megújuló energiaforrások és környezetkímélő megoldások biztosítják, hogy az új komplexum minél kisebb mértékben terhelje a környezetet. Ennek megfelelően az épületben gáz egyáltalán nem lesz, a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg, melyek energiafelhasználása a passzívházakét közelíti.

 

Látványtervek: Nirmana Építésziroda Kft.

A levegő minőségének javítására a tetőkertek létrehozásával növelik a zöldterületet, a telepített növényeke és fákat pedig a felfogott esővízzel fogják öntözni. A jelenlegi zajterhelést szinte megszünteti a háromszintes mélygarázs, ahol hatósági és dolgozói autók is parkolhatnak majd.

A komplexum építése a tervek szerint két évig tart majd, a beruházás terveit a Nirmana Építésziroda Kft. készítette.

Az NMHH a Visegrádi utcában és országszerte más telephelyén is azért dolgozik, hogy munkája nyomán a hétköznapok kommunikációs folyamatai zavartalanul működjenek az egyre gyorsabban változó, egyre összetettebb eszközök és technológiák használatba vételével is.

Galéria

Mi épül?Grabarics Kft.középület

Hírlevél

Hirdetés