2024.04.23, Kedd
Új parkolóhelyekkel és zöldterületekkel gazdagodik Nagykanizsa
Illusztráció - envato

Új parkolóhelyekkel és zöldterületekkel gazdagodik Nagykanizsa

MTI

2020.08.13. 14:12 - Almási Krisztina

Összesen több mint 160 megújult parkolóhelyet kap a város, valamint több mint 10 ezer négyzetméternyi zöldfelületet is kialakítanak.

Hirdetés

Őszre elkészül két parkolóterület bővítése és felújítása Nagykanizsán több mint 216 millió forintból a Mermaid Építőipari Kft. munkájával - közölte a város polgármestere egy helyszíni sajtóbejáráson.

A Területi Operatív Program (TOP) zöldterületek megújítását célzó 1,5 milliárd forintos beruházásának részeként a Szent József téren és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza előtti területen felújítják és bővítik a parkolóhelyeket, valamint a kapcsolódó zöldterületek is megújulnak mintegy 10 ezer négyzetméteren.

A nyár elején elkezdett munka keretében az egyetem előtt 97 darab térköves parkolót alakítanak ki, a kiszolgáló utak aszfaltburkolatot kapnak, valamint megújul a járda, a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés is.

A parkolót zöld szigetekkel egészítik ki, környezetében pedig 42 fát és több 100 növényt ültetnek.

A Szent József téren szintén térköves lesz az eddig aszfaltozott burkolat, 65 parkolóhelyet alakítanak ki, és ott is elvégzik a járda és a közvilágítás rekonstrukcióját, valamint a zöldfelületek megújítását.

Az egyetem előtti területen várhatóan szeptemberben, a Szent József téren novemberben fejeződnek be a munkálatok.

Mi épül?NagykanizsaparkolókzöldterületekMermaid Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés