2024.03.28, Csütörtök
A győri Káptalandomb újabb épülete nyerte el végső formáját
MTI/Krizsán Csaba

A győri Káptalandomb újabb épülete nyerte el végső formáját

MTI, magyarepitok

2020.09.22. 07:48 - Kalácska-Nagy Nóra

A közelmúltban adták át a megújult Brenner János Hittudományi Főiskola épületét a Rába parti városban, melynek kivitelezését az Euro Generál Zrt. és a bicskei Possibuild Kft. végezte.

Hirdetés

A helyi kötődésű Euro Generál Zrt. és a bicskei Possibuild Kft. munkájával 2,4 milliárd forint állami forrásból újult meg a Brenner János Hittudományi Főiskola épülete Győrben. A fejlesztés 2018 év elején indult egy energetikai korszerűsítéssel, majd a fűtéskorszerűsítés és a padlásszigetelés készült el. Ezt követően 2018 novemberében kezdődött a 3100 négyzetméter alapterületű épület teljes körű renoválása, amely részeként egyebek mellett felújították

  • a homlokzatot és a belső tereket,
  • valamint kicserélték a nyílászárókat,
  • és korszerűsítették a csatorna- és a villanyhálózatot is.

A zárószakaszban a Mosoni-Duna partján elhelyezkedő épület árvízvédelmi kerítését újítják meg - mondta el Horváth Zoltán Barna projektmenedzser.

 

Restaurálják a győri Nagyboldogasszony-székesegyházat is

A létesítmény felújítása része annak a 7,7 milliárd forintos felújítási programnak, amelyben a főiskola épülete mellett további négy oktatási intézmény újul meg. 

Emellett restaurálják a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső terét és felújítják a tatai Szent Kereszt felmagasztalása templomot. Szintén e beruházás részeként alakították ki a Káptalandombon a korábban átadott zarándokszállásokat is. 

Az eseményen elhangzott továbbá, hogy az épületről az első írásos emlék a 14. századból maradt fenn. 

Az Országgyűlés tavasszal a győri Káptalandombot - ahol a hittudományi főiskola is található - nemzeti emlékhellyé nyilvánította.

Mi épül?Győrépületfelújításenergetikai korszerűsítésEuro GenerálPossibuild Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés