2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Európa egyik legmodernebb gyógyszeripari gyárává nő a miskolci Sanofi
Illusztráció (biospectrumasia.com)

Európa egyik legmodernebb gyógyszeripari gyárává nő a miskolci Sanofi

MTI

2020.09.17. 09:56 - Almási Krisztina

A fejlesztéssel 50 %-kal bővül a termelési kapacitás, az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt fog előállítani.

Hirdetés

A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci üzemét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. A Sanofi 2013 óta a kormány stratégiai partnere.

A vállalat jelentősen, csaknem 50 százalékkal bővíti a gyár termelési kapacitását a kormányzati támogatás segítségével. Az új gyártósor óránként 90 ezer fecskendőt is előállíthat.

A Sanofi a termékek 95 százalékát a világ 65 országában fogja értékesíteni.

A beruházással Európa egyik legkorszerűbb fecskendőgyárát fogják létrehozni. A Sanofi az elmúlt közel három évtizedben 24 milliárd forintot költött az üzemre, és ezzel bebizonyította, hogy hosszú távra kötelezte el magát Magyarország mellett.


Gyártást és kutatást is végez a Sanofi

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarországon a bevételükhöz képest a gyógyszeripari gyártók költik a legtöbbet kutatásokra, a belföldön gyártott gyógyszerek a világ 129 országába jutnak el. A Sanofi részesedése különösen jelentős az exportból, hiszen a Magyarországon működő vállalatok sorában a 15. legnagyobb kiviteli teljesítménnyel büszkélkedhet .

A cégcsoport összes stratégiai tevékenysége megtalálható belföldön, így többek között a hatóanyaggyártás és a kémiai kutatás is.

A vállalat fontos szerepet játszik a miskolciak életében, hiszen a helyi üzem csaknem 400 helyi munkavállaló megélhetését biztosítja.


Öt telephellyel működik a Sanofi az országban

A Sanofi Magyarországon 5 telephelyet működtet, és több mint 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat. Gyárai a miskolci Csanyikvölgyben, Újpesten, és Veresegyházon működnek. A Sanofi-Aventis Magyarország Zrt. 200 milliárd forintot meghaladó forgalmának csaknem háromnegyede külföldi értékesítésből származik.

A francia anyavállalat a rendszerváltást követően jelent meg Magyarországon. 1991-ben a nagy múltú Chinoin gyógyszergyárban 40 százalékos tulajdonrészt szereztek, amit 1998-ban 98 százalékosra növeltek.

Mi épül?Miskolcüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés