2024.03.29, Péntek
Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu, Market Zrt.

Világviszonylatban is egyedi technológiával létesült gyár Debrecenben

MTI

2020.09.16. 16:11 - Gyöngyösi Klaudia

Elkészült a Market a német Deufol délkelet-európai regionális központjával.

Hirdetés

Átadták a német Deufol hétmilliárd forintos beruházással megvalósult debreceni gyárát, amelyhez a kormány 1,4 milliárd forinttal járult hozzá. Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezést a Market Zrt. végezte.

 

A sajtóeseményen elhangzott: kicsit kevesebb, mint 11 hónappal a 2019 október elején történt első kapavágás után, az ellátási lánc megoldások és ipari termékek csomagolása terén globális piacvezető Deufol szeptember 1-jén megkezdte működését új magyarországi létesítményében. A megvalósult beruházás 120 új munkahelyet teremt a városban.

A nemzetközi repülőtér közelében található új logisztikai park mintegy 60 ezer négyzetméter terület beépítésével készült el a Deufol Hungary tulajdonában lévő, a debreceni déli ipari parkban található 15 hektárnyi területen. 

 

Egyedileg tervezett soron folyik a csomagolás

Az elkészült csarnokokban a Deufol egyrészt a legújabb automatizált technológiával készülő csomagolási alapanyagokat - faládákat, egyéb fából készült csomagolási alapanyagokat, szállítókonténerekhez készült raklapokat, alumínium bélelőzsákokat - gyárt, másrészt számos különböző típusú és méretű ipari termék csomagolását végzi automatikus feldolgozási módszerrel, részben nagy teherbírású daruk segítségével.

 

Az átadott üzemcsarnok (Fotó: Market Zrt./Molnár Péter)

A csomagolás többek között egy világviszonylatban is egyedinek számító, hozzávetőlegesen 50 méter hosszúságú csomagolósor segítségével történik, amelyet kifejezetten a Deufol igényeire terveztek és gyártottak.

A Deufol csoport 12 országban, 90 helyszínen 2300 embert foglalkoztat, a debreceni a 91. üzemük. Szolgáltatási körükhöz tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT-megoldások.

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.Debrecenüzemépítéslogisztikai központ

Hírlevél

Hirdetés