2024.04.20, Szombat
Új gyártócsarnokkal bővül a Béres Gyógyszergyár Szolnokon
Fotó: beres.hu

Új gyártócsarnokkal bővül a Béres Gyógyszergyár Szolnokon

MTI

2020.10.15. 13:10 - Almási Krisztina

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 69 új munkahelyet teremt, és egyes munkafolyamatoknál akár 100 százalékos teljesítménynövekedést érhet el.

Hirdetés

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön a Tisza-parti városban, a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

A Béres Gyógyszergyár 2050 négyzetméterrel növeli gyára területét a legkorszerűbb technológia beépítésével.

A vállalat vezérterméke, a Béres Csepp gyártása robottechnológiás gyártósor telepítésével újul meg, továbbá a vállalat termelő-és laboratóriumi eszközöket vásárol, bővíti raktárkapacitását és fejleszti infrastruktúráját is.

 

Az új épület alapkövét Varga Mihály, pénzügyminiszter és Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke helyezte el. (Fotó: MTI/Marjai János)

Varga Mihály elmondta: a vállalat több mint 6 milliárd forintos beruházásához a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati beruházási támogatási programjában 3 milliárd forintos, vissza nem térítendő állami támogatást nyert. Hozzátette: a Béres Gyógyszergyár a beruházásnak köszönhetően 69 munkahelyet teremt, és egyes munkafolyamatoknál akár 100 százalékos teljesítménynövekedést érhet el.

A pénzügyminiszter azt is kifejtette, hogy a Béres többszöri fejlesztése azt mutatja, hogy a vállalat otthonra talált Szolnokon.


150-féle Béres-készítmény van forgalomban

Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke elmondta: a beruházást a Béres termékek iránti növekvő piaci kereslet tette szükségessé. Megjegyezte azt is, hogy fő piacuk Magyarország, de ezzel a fejlesztéssel létrehozzák lendületesen bővülő exportpiaci tevékenységük biztos termelési hátterét.

Jelenleg mintegy 150-féle készítményük van forgalomban, számos közülük piacvezető, a mostani beruházással pedig megteremtik a lehetőséget a termékeik iránt mutatkozó piaci igények hosszú távú, biztonságos kielégítésére.


Az ország legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyára a Béres

A Béres Részvénytársaság 1989-es megalakulása óta, folyamatos fejlesztéseinek eredményként Magyarország legnagyobb magyar tulajdonban lévő gyógyszergyárává vált.

A vállalat 37 %-os piaci részesedésével piacvezető a betegségmegelőző és egészségmegőrző készítmények piacán, a Béres Csepp az ország legismertebb immunerősítő készítménye.     

A vállalat 1995 óta több mint 15 milliárd forintot fordított ingatlanfejlesztésre, gép- és eszközbeszerzésre szolnoki telephelyén. Az ott foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 379-re emelkedett, ezzel a Béres Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

Mi épül?Szolnoküzemépítésüzemfejlesztésgyógyszeripar

Hírlevél

Hirdetés