2024.04.18, Csütörtök
Befejező szakaszába érkezett a tatabányai városközpont fejlesztése
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Befejező szakaszába érkezett a tatabányai városközpont fejlesztése

magyarepitok.hu

2020.11.27. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt keretében a korábbi 125 férőhelyes felszíni parkoló helyén közösségi és rendezvénytér, a tér alatt kétszintes, 279 férőhelyes mélygarázs jön létre, valamint teljesen megújul a Megyeháza előtti tér is.

Hirdetés

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. generálkivitelezésében zajló, a városközpont és Dózsakert közösségi tereinek rekonstrukciója című projekt ütemterv szerint halad, ami a város történetének egyik legjelentősebb funkcióbővítő beruházása lesz. Lapunk értesülése szerint a kivitelezés elérte a 75%-os készültségi szintet, a közműkiváltások, a szerkezetépítés, továbbá a helyiségek kialakítása is befejeződött.

Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

 

“A befejező fázis munkáit végezzük, amely a térburkolási munkákat, illetve a finombeton elemek elhelyezését jelenti” - nyilatkozta lapunknak Pásztor Petra, a WHB létesítményfelelős munkatársa. 

 

Sikeresen megoldották a felmerülő nehézségeket

A beruházás megkezdése előtt elvégzett talajmechanikai vizsgálatok során kiderült, hogy a munkaterületen a Gerecse hegység irányából jelentős a rétegvíz, emiatt a kivitelezőnek gondoskodnia kellett a munkagödör vákuumkutas víztelenítéséről.

„A mélygarázs pinceszint beázásának elkerülése érdekében, - a szerkezetépítési munkák során - az épület külső falai és az alaplemez vízzáró kivitelben készült” - fejtette ki Pásztor Petra.

A rétegvizet figyelőkutak segítségével monitoringozzák a szakemberek.

 

Egyszerű parkolás, látványos új tér

A korábbi 125 férőhelyes felszíni parkoló helyén egy kétszintes, 279 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki, mely kényelmes parkolást és elektromos töltést is biztosít a tatabányai lakosoknak és a városba látogatóknak. A mélygarázs feletti közösségi teret zöld szigetek, utcabútorok, ivó- és szökőkutak, valamint párakapuk teszik komfortosabbá.

A megújuló Megyeháza tér egyik legkiemeltebb pozíciójú épülete lesz a Városkapu Szolgáltató- és Üzletház, ahol többek közt helyet kapnak a tatabányai közműszolgáltatók irodái a gyors és hatékony ügyintézés érdekében.

 

Dózsakert városrész sétálóutcája is megújult

A projekt részeként a dózsakerti sétálóutca és környéke is megújult. Dózsakertben megújult a zöldfelület, valamint zöld közösségi teret alakítottak ki, amit környezetbe illő és minőségi utcabútorokkal színesítettek. Továbbá orszerűsítették a közvilágítást és a közműveket, valamint bővítették a térfigyelő kamerarendszert is.

 

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Tatabányavárosközpontközösségi tér

Hírlevél

Hirdetés