2024.04.20, Szombat
Fontos egészségyügyi fejlesztés Rákosmentén: új orvosi rendelő épült
rakosmente.hu

Fontos egészségyügyi fejlesztés Rákosmentén: új orvosi rendelő épült

MTI

2020.11.19. 07:48 - Kalácska-Nagy Nóra

A több mint 540 négyzetméteres új, egészségügyi létesítmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki.

Hirdetés

Elkészült a főváros XVII. kerületében, a Kucorgó téren található új orvosi rendelő. A beruházás teljes mértékben önkormányzati forrásból, csaknem félmilliárd forintból valósult meg.

A több mint 540 négyzetméteres új intézmény a Csongrád utcai rendelőt váltja ki.

Az orvosok, a védőnők és az asszisztensek várhatóan még az idén beköltözhetnek, miután az önkormányzat beszerezte a bútorokat és kiépítették a belső informatikai hálózatot. Az épületben 2-2 háziorvosi és gyermekorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat is helyet kapott.

 

29 parkolóhelyet is kialakítottak

A létesítményt már a tervezésnél úgy alakították ki, hogy a betegforgalmat rendeltetési egységenként elkülönítsék egymástól. Emellett a rendelők megfelelnek az akadálymentesítés követelményeinek. A beruházás része volt 29 parkolóhely kialakítása is, ezek közül 11 a telken belül található.

Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere az épület átadásán arról beszélt, hogy a beruházással ötéves program végéhez értek. Ugyanis az önkormányzat még az előző ciklusban kezdte el az egészségügyi ellátást érintő fejlesztéseket és rekonstrukciókat, így mára minden kerületi rendelő megújult. Az épület 380 millió forintba került, további 110 millió forintból a környékét rendezték.

Mi épül?BudapestRákosmenteháziorvosi rendelőegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés