2024.03.29, Péntek
Így szépült meg Nagykanizsa két meghatározó tere
zaol.hu

Így szépült meg Nagykanizsa két meghatározó tere

zaol.hu

2020.11.17. 09:54 - Almási Krisztina

A Szabadics munkájával az Eötvös téren kerékpárút épült, megújult az út- és járdaburkolat, valamint a játszóteret is bővítették, továbbá mindkét téren zöldítést is végeztek.

Hirdetés

Átadták a megújult Eötvös teret és Deák teret Nagykanizsán, melyek a " Zöld Város-Zöld Nagykanizsa" projekt keretében nyertek új külsőt a Szabadics Zrt. munkájával közel 1,5 milliárd forintból - derült ki a zaol.hu beszámolójából.

Az elmúlt hónapokban az Eötvös téren többek közt sor került:

  • az út- és járdaburkolat cseréjére,
  • a gyalogos sétány kialakítására,
  • 50 darab fa és több 100 darab cserje ültetésére,
  • összekötő kerékpárút építésére,
  • valamint játszótér bővítésére is.

A Deák téren pedig a zöldfelületek újultak meg, felépült a közismert „Suszterallé” szegélye, valamint a Felsőtemplom előtt forgalomlassító területet alakítottak ki.

A fejlesztés részeként a város alsó részében az egyetem előtti parkolót is felújították, rövidesen pedig elkészül a Szent József parkoló is.

 

Fotó: zaol.hu


Egy évek óta tartó korszerűsítési program része volt a két tér megújítása

Az átadón Cseresnyés Péter államtitkár elmondta, hogy a most átadott fejlesztésekkel a modernizálásoknak nincs vége Nagykanizsán. Kifejtette azt is, hogy a belváros korszerűsítésének folyamata 2010 környékén kezdődött, az első nagy beruházás 2012-2013-ban történt az Erzsébet tér rekonstrukciójával. Következő lépésként megújult a Fő utca is, most pedig, harmadik lépésként a most átadott Deák tér és Eötvös tér született újjá.

Ez utóbbi helyszínen, a Nagy Magyarország Emlékműnél hamarosan elkészül az emléktábla, amely a 100 évvel ezelőtti Trianon eseményeire emlékeztet.

 

Fotó: zaol.hu

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Nagykanizsaközterek

Hírlevél

Hirdetés