2024.04.20, Szombat
Innovatív termékfejlesztés a legmodernebb technológiával: új gyáregység épül Dunaföldváron
Fotók: BePresent!

Innovatív termékfejlesztés a legmodernebb technológiával: új gyáregység épül Dunaföldváron

magyarepitok.hu

2020.11.19. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A teljes költségvetéséből csaknem 10 milliárd forintot fordítanak gép és technológiai beruházásra ezen túlmenően jelentős az építőipari fejlesztés mértéke is.

Hirdetés

Újabb gyáregységgel bővítik a Vajda-Papír Kft. Magyarország első és egyetlen higiéniai háztartási papírtermékeket előállító integrált gyáregységét Dunaföldváron.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Vajda-Papír Kft. legújabb, a program keretében megvalósuló gyártóüzemének digitális alapkőletételén bejelentette: a vállalat 16 milliárd forintos beruházása 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, amelyhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt.

 

Fotók: BePresent!

Az átadón elhangzott, hogy az új üzemnek köszönhetően a kapacitás növelésen túlmenően teljessé válik a saját előállítású alapanyag biztosítása a cég higiéniai termékeihez. Ez a stratégiai előny lehetővé teszi, hogy az innovatív termékfejlesztés és az elérhető legmodernebb, energiahatékony technológia segítségével a magyar tulajdonú vállalat piacvezető pozíciója a régió még több országára kiterjedjen, az export tovább bővüljön.

A cég éves higiéniai alappapír-gyártása meghaladja a belföldi igényeket, így Magyarország önellátó is lehet ezekből a termékekből, a koronavírus-járvány alatt megnőtt kereslet mellett is. A higiéniai papírfogyasztás a higiénés elvárások erősödésével folyamatosan emelkedik, Magyarországon is komoly még a növekedési potenciál, a cég ezért is döntött a beruházás mellett.

Dunaföldváron 2018. novemberében készült el a beruházás első üteme: Európa legmodernebb, a régió legnagyobb papíripari üzeme épült meg 15 milliárd forintból, a második ütem pedig további 16 milliárd forintos beruházást jelent.

Ebben az ütemben újabb üzemcsarnokot építenek fel és beüzemelnek egy alappapírgyártó gépsort is.

 

70 ezer tonnával nőhet a gyártókapacitás

A teljes költségvetéséből csaknem 10 milliárd forintot fordítanak gép és technológiai beruházásra ezen túlmenően jelentős az építőipari fejlesztés mértéke is.

Az eddigi hazai gyártókapacitás további 70 ezer tonnával nőhet. A bővülés ­- a további ötezer kamionnyi késztermék, illetve kétezer kamionnyi félkész termék előállítása és szállítása révén - 50 fő közvetlen munkaerő és több száz közvetett munkaerő foglalkoztatását jelenti.

 

 

Az építkezés várhatóaan 2021 márciusában kezdődik, és az új üzemben a tervek szerint 2022. márciusában indulhat el a gyártás.

A vállalat Ooops! márkájú és sajátmárkás higiéniai papírtermékeit - toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő, papír szalvéta - Skandináviába, a Baltikumba és Kelet-Közép-Európa több mint 20 országába szállítják. A koronavírus-járvány kitörése óta az eddigi, átlagosan napi 2 millió tekercs gyártását 3 millióra emelte a vállalat.

 

 

Galéria

Mi épül?Dunaföldvárüzemépítésüzemfejlesztésinnovációtechnológia

Hírlevél

Hirdetés