2024.03.28, Csütörtök
Szolnok fürdővárossá válhat: még nagyobbat lép előre a tiszaligeti fürdő
A megújult fürdő látványterve (szoljon.hu)

Szolnok fürdővárossá válhat: még nagyobbat lép előre a tiszaligeti fürdő

MTI, magyarepitok.hu

2020.11.21. 06:17 - Almási Krisztina

Egy újabb támogatással a korábbi terveknél is jobban fejlődhet a város jövőbeli szabadidőközpontja.

Hirdetés

A tiszaligeti termálfürdő teljes megújítását megvalósító beruházás alapkövét tavaly szeptemberben tették le. A projektet a Modinvest Kft. és a SWIETELSKY Magyarország Kft. valósítja meg, a beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el. Most a Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, mely szerint újonnan nyújtott támogatásból:

  • új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel,
  • megújul az 50 méteres medence,
  • valamint új csúszdák épülnek.

Az eddigi elemekkel a Modern Városok Programban (MVP) mintegy 7,7 milliárd forintból épülő komplexum további 2,3 milliárd forintnyi forrásból fejlődhet - derül ki Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester Facebook-oldaláról.

 

5800 négyzetméteres fürdőépület várja majd a látogatókat

Az új élményfürdőben kül- és beltéri medencék, vízi csúszdák, sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket.

 

A leendő tiszaligeti fürdőkomplexum látványterve (szoljon.hu)

A projektben többek között közel 1000 négyzetméternyi kültéri medence, több mint 1800 négyzetméternyi beltéri medence, valamint egy 90 méter hosszú csúszda is épül. A fürdőépület több mint 5800 négyzetméteres lesz, az új nyári bejárat és a kerti épület pedig mintegy 740 négyzetméter.

A csónakázó tó új napozóstéggel bővül, a strand parkos, ősfás környezete megmarad, de komfortosabbá válik, és a fürdőhöz 46 új parkolóhelyet és kerékpártárolókat is építenek.

A Szolnokon az 1960-as években épült strandfürdő az akkori idők színvonalának megfelelő jellegét elveszti, és 21. századi köntöst ölt magára.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.Modinvest Kft.építőipari cégekfürdőfejlesztésstrandgyógyfürdők

Hírlevél

Hirdetés