2024.04.18, Csütörtök
Az egészségügyi logisztikában erősít a Waberer’s
Fotó: waberers.com

Az egészségügyi logisztikában erősít a Waberer’s

mti, koronavirus.gov.hu, magyarepitok.hu

2020.12.30. 14:12 - Szabó Ákos

Raktárkapacitását bővíti a magyar cég a piac változására felkészülve. Három másik hazai vállalat fejlesztéseit is egyidejűleg jelentették be.

Hirdetés

Összesen 8,7 milliárd forintnyi támogatással 3200 munkahelyet védenek meg és 300 új munkahelyet teremtenek négy hazai vállalat támogatásával. A Csabacast és a Videoton Autóelektronika korszerű gyártóberendezéseket szerez be, míg a Waberer's és a Regio Játék a raktárait fejleszti az állami segítséggel – derült ki Szijjártó Péter külgazdasági miniszter és az érintett vállalatok vezetői, illetve más jelenlevők felszólalásaiból a fejlesztéseket bejelentő decemberi eseményen.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a magyar vállalatok új nemzedékéből nemzetközi szinten is versenyképes cégek nőttek ki, majd hozzátette: a vállalkozóknak további beruházásokat javasolt, mivel a leépítések miatt világszerte nagy kereslet vár új ellátókra.

 

A Waberer's beruházása hozzájárul a magyar egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez

A Waberer's International Nyrt. vezérigazgatója egyetértett a miniszterrell abban, hogy a válság idején új piacok után kell nézni. Erdélyi Barna közölte, hogy a beruházás részeként az egészségügyi logisztikát fejlesztik. Ennek kapacitása csaknem harmadával bővül, hozzájárulva a magyar egészségügyi ellátórendszer fejlődéséhez. Ezt követően a központi logisztikát korszerűsítik, hogy kiszolgálhassák a Magyarországra érkező nemzetközi vállalatokat. Az eseményen elhangzott:

a fuvarozó vállalat a logisztikai fejlesztéssel megtart csaknem 1100 munkahelyet, és további 230-at létrehoz.

A Waberer’s kötődik az ingatlan- és építőiparban is jelentős szerepet játszó Indotek Grouphoz, mely októberben vásárolt 24 százalékos tulajdonrészt a cégben, majd ezt decemberi sajtóközleményük szerint további 6,99 százalékkal növelték.

 

Autóipari beszállító növeli kapacitását

A rendezvényen a CSABAcast Könnyűfémöntödei Kft. ügyvezető igazgatója, Hetzmann Béla közölte, hogy az utóbbi hónapokban új megrendelésekhez jutottak, de a korábbi kiesés miatt nem tudnák az állami segítség nélkül vállalni a beruházást. A cég új gyártókapacitás kiépítését és az eddigiek bővítését tervezi a 17 ezer négyzetméteres üzemében, a Heves megyei Apcon.

Az alumíniumöntvényeket készítő legnagyobb megrendelői német autógyárak, közöttük a BMW, a Volkswagen, az Opel, a Daimler. A vállalat 450 munkavállalót foglalkoztat.

 

Szegeden és Törökbálinton fejleszt a Regio Játék

A Regio Játékkereskedelmi Kft. tulajdonosa a piaci növekedést tekinti a legfontosabbnak. Gyaraki József hangsúlyozta, hogy a vállalkozása belföldön jelentősnek számít, de nemzetközi téren még nem. A bővüléshez korszerűsíteni kell a törökbálinti raktárat és a szegedi telephelyet - tette hozzá.

 

A Videoton Autoelektronika egyre jobban az elektromobilitás felé fordul

A Videoton Autóelektronika Kft. ügyvezetője pedig azt emelte ki, hogy a cég tevékenységét nemrég az elektromos és hibrid járművek alkatrészeinek előállítására is kiterjesztette. Gulya Géza szerint rövid időn belül a kft. forgalmának harmada kapcsolódhat az elektromobilitáshoz. Az idei visszaesés átmenetinek bizonyult, az ősszel a termelés ismét elérte a teljes kapacitását - közölte.

Az eseméynen elhangzottak szerint a cég olyan megoldást talált, amely a fejlődéséhez és a csaknem 1300 munkahely megőrzéséhez egyszerre járul hozzá. Hozzátette, hogy a cég tervei szerint

több mint 50 új munkahelyet is létrehozhatnak még.

A Videoton Autóelektronika 3 országban 11 telephelyet működtet, és 6 ezer munkavállalót foglalkoztat belföldön. Gulya Géza közölte, hogy a vállalat az idén 57 milliárd forintos átbevétellel számol.

Mi épül?Indotek Grouplogisztikai központraktárüzemfejlesztésTörökbálintSzegedApc

Hírlevél

Hirdetés