2024.03.29, Péntek
Ez a fővárosi iskola kap új épületet: már a bokrétaünnepség is lezajlott
Képek: Épkar Zrt./Facebook

Ez a fővárosi iskola kap új épületet: már a bokrétaünnepség is lezajlott

magyarepitok.hu

2021.01.26. 16:39 - Kolinek Nóra

Szeptemberben nyithatja meg kapuit az Épkar kivitelezésében épülő iskolaközpont.

Hirdetés

Elkészült a Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program új otthonának szerkezetépítésével az Épkar Zrt.-ből és a Garage Kft.-ből álló konzorcium. A projektben 5,3 milliárd forintos állami támogatásból kap saját épületet a neves oktatási intézmény.

A jelenleg Pesthidegkúton működő Gyermekek Háza mintegy 4500 négyzetméteres új iskolaépülete az intézmény egyedülálló pedagógiai programjához igazodik – emelte ki a bokrétaünnepségen Varga Mihály pénzügyminiszter, helybeli országgyűlési képviselő. Mint a minisztérium sajtóközleményéből kiderült:

az állami fenntartású iskola olyan alternatív oktatási programot kínál, amely a tanulók egyéni sajátosságait figyelembe véve valósítja meg a sajátos nevelési igényű diákok integrációját is.

 

 


Szeptemberben már itt folytatódhat az oktatás

A fejlesztés a tantestület, a szülők és a Klebelsberg Központ Közép-budai Tankerületének kezdeményezésére a II. kerületi önkormányzat támogatásával indulhatott el, az erről szóló kivitelezői szerződést 2019 végén írták alá a konzorciumi tagok

A Gyermekek Háza a Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium részeként, alternatív pedagógiai programként működik. A 2021/22-es tanévtől mind a Gyermekek Háza, mind pedig az általános iskola és gimnázium a II. kerületi Völgy utcába költözik.

Az épület 350 gyermek, 50 tanár és 10 fős személyzet befogadására lesz alkalmas.

 


Három korosztály, három emeleten

A legfelső szinten négy gimnáziumi és egy nyelvi előkészítő termet, valamint három csoportszobát alakítanak ki. Az első emeleten a felső tagozatosok kapnak négy tantermet, két szaktantermet, illetve egy tantestületi blokkot is építenek. A bejárati szinten fog helyet kapni majd az alsósoknak szánt négy tanterem és a csoportszoba, az iskolai könyvtár, illetve a konyha is. Ezzel együtt új 500 négyzetméteres tornatermet és egy 100 négyzetméteres szertárat is átadnak majd. A Völgy utcai telken két új parkolót, valamint egy új gépjárműbejáratot is létesítenek.

Az épület mára szerkezetkész, a műszaki átadásra tavasszal, a berendezésre a nyár folyamán kerül sor

– tájékoztatott a miniszter. Varga Mihály elmondta azt is, hogy a II. kerületben jelenleg több oktatási, egészségügyi és egyházi beruházás zajlik több mint 50 milliárd forint értékben. Ezek közül kiemelte a Szabó Lőrinc iskola és a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítését, a Szent Ferenc Kórház, a Budai Irgalmasrendi Kórház, valamint Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet megújítását, illetve a pasaréti ferences közösségi ház megépítését és a lipótmezei OPNI épületegyüttesének rehabilitációját is.

Mi épül?Épkar Zrt.Garage Ingatlanfejlesztő Kft.II. kerületBudapestiskolaépítésiskolafelújítás

Hírlevél

Hirdetés