2024.04.19, Péntek
Közelebb került India: elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza
Fotó: nyiregyhaza.hu

Közelebb került India: elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza

MTI

2021.01.21. 10:47 - Kalácska-Nagy Nóra

Jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése folyik, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét.

Hirdetés

A Nyíregyházi Állatpark fejlesztéseiről többször beszámolt lapunk, legutóbb a jégkorszak interaktív állatbemutató I. ütemének kivitelezéséről adtunk hírt, amely a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. munkájával valósul meg.

Most egy lezárult projektről értesült lapunk: elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, melyet a Ke-Víz kivitelezett. Az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

 

Mangrove mocsár és cápamedence is épült

A nettó 820 millió forintból, száz százalékban hazai és uniós támogatás segítségével megépült élménytér műszaki átadása tavaly decemberben fejeződött be. Jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése folyik, három indiai orrszarvú már elfoglalhatta új helyét.

Az épületben helyet kapott egy hatvan férőhelyes, többfunkciós oktató és közösségi tér, illetve egy élőnövényes dekorációval, indiai motívumokkal és domborművekkel, műsziklákkal díszített terem.

Ezenkívül kialakították

  • a páncélos rinocéroszok terráriumát,
  • egy mangrove mocsarat és cápamedencét magában foglaló tengerparti életképet,
  • valamint egy teknősöket bemutató épületrészt is.

A bemutató területén a kisebbik részt a mangrove mocsár, a nagyobbat a tengervizes medence foglalja el, de a közönség számára elérhető lesz a medence alsóbb szintje is, ahonnan akril betekintőkön keresztül lehet majd a vízalatti látványban gyönyörködni.

A beruházás részeként megépült egy többfunkciós raktár a park működésének segítésére, emellett tervezik egy afrikai madárröpde megvalósítását is.

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.Nyíregyházaállatkert

Hírlevél

Hirdetés