2024.04.24, Szerda
Villamosmegállókat újítottak fel a budai fonódó vonalon
illusztráció - wikipedia.org

Villamosmegállókat újítottak fel a budai fonódó vonalon

magyarepitok.hu

2021.01.08. 14:20 - Kolinek Nóra

A fővárosi budai fonódó villamoshálózaton akadálymentessé tettek két megállót, átépítették a gyalogátkelőket, a vágányok mellett gömbsüvegsort helyeztek el, a munkálatokat a Colas Alterra végezte el.

Hirdetés

Teljesen megújult a főváros III. kerületében a Selmeci utcai, valamint a Szent Margit Kórháznál található villamosmegálló és környezetük. A fejlesztés a Colas Alterra Zrt. kivitelezésében valósult meg nettó 259 millió forint értékben. A munkálatok 2020 júliusában kezdődtek, és az év végére készültek el.

A 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak a járművekről

- derült ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) délelőtti közleményéből.

A felújításnak köszönhetően a peronok egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak, így igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához.

 

Gömbsüvegek választják el a vágányokat a forgalomtól

A beruházás során nemcsak a peronokat és a gyalogátkelőket alakították át, hanem megújult az érintett szakasz víz- és csatornahálózata is, illetve a Föld utca-Farkastorki út között a vágányzóna melletti szakaszon gömbsüvegsort alakítottak ki.

A projekt a fővárosi önkormányzat költségvetéséből, a BKK beruházásában valósult meg.

A fotó forrása: Péter Tóth, 17-es villamos (2209), CC BY-SA 4.0

Mi épül?Colas Alterra Zrt.ColasBKKbudai fonódó villamosBudapestÓbuda

Hírlevél

Hirdetés