2024.04.24, Szerda
Edzőközpontot alakítanak ki a híres üdülővárosban
Illusztráció: siofokkc.hu

Edzőközpontot alakítanak ki a híres üdülővárosban

magyarepitok.hu

2021.02.20. 08:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A megújult helyszín a sportolók számára szállás-, étkezési és képzési lehetőséget biztosít, kényelmüket jakuzzi és szauna szolgálja.

Hirdetés

A Nemzeti Sportközpontok beruházásában balatoni utánpótlás edző- és képzőközpont jön létre egy - a siófoki Deák Ferenc sétányon található - épület felújításával. Az épület rekonstrukcióját a PESZTER Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi el több mint 1,7 milliárd forint értékben – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A projekt elkészültével a központ képes lesz a sportolók fogadására, utánpótlás nevelésére, képzésére, közösségi programok szervezésére és rendezésére, valamint hozzájárul az üdülő övezet sportrégióvá fejlesztéséhez.

Az érintett épület energetikai minősége jelenleg nem megfelelő, ezért a projekt fő célja ennek fejlesztése. További elvárás, hogy az épület energetikai működése hatékony és takarékos legyen, csökkenjen a primer energiafelhasználás és az üvegházhatású gáz kibocsátás. Az épület hasznos alapterülete az átalakítás után 1860 négyzetméter lesz.

A létesítmény főépületét és földszintes kiszolgáló épületrészét újítják fel, mely a sportolók számára szállás-, étkezési és képzési lehetőséget biztosít, kényelmüket jakuzzi és szauna szolgálja.

A bontási munkák után kezdődik az állványozás, a burkolatok készítése, a válaszfalazás és a festés. A feladatok részét képezik a gépészeti munkák is:

  • a víz- és szennyvízvezetékek,
  • a hőszivattyús fűtés,
  • a melegvíz ellátás
  • és a szellőzés kiépítése.

Az épület energia ellátását részben napenergia hasznosítással oldják meg. A tetőtérben továbbá egy új gépészeti teret alakítanak ki.

Mi épül?SiófokedzőközpontPESZTER Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés