2024.04.19, Péntek
Elegáns szállodával és irodaházzal bővül a főváros meghatározó ingatlanberuházása
Fotók: Property Market Kft.

Elegáns szállodával és irodaházzal bővül a főváros meghatározó ingatlanberuházása

magyarepitok.hu

2021.03.18. 13:40 - Kolinek Nóra

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Market kivitelezésében és a Property Market fejlesztésében megvalósuló fővárosi beruházás.

Hirdetés

BudaPart DOWNTOWN néven újabb épület kivitelezése kezdődött meg BudaParton februárban – derült ki a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. lapunknak eljuttatott közleményéből. A cég a Market Építő Zrt. 2015-ben alapított ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. Első projektje a BudaPart, amely a közlemény szerint Budapest modern kori történetének legnagyobb ingatlanfejlesztése mintegy 54 hektáros területen.

A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztése valósulhat meg a Market kivitelezésében. A BudaPart DOWNTOWN az óriásprojektben megvalósuló irodaházak közül a harmadik, melynek építése már elkezdődött. Az épület egyedi megjelenése a KÖZTI építésziroda munkáját dicséri.

A BudaPart DOWNTOWN a beruházás negyedik ütemének része, mely hotel és irodaház funkciót lát el, legfelső szintjén pedig Skybar kialakítását is tervezik.

 

Kiemelt figyelmet fordítanak megújuló energiák alkalmazására

A Radisson Hotel Budapest BudaPart szállodát a Radisson Hotel Group nemzetközi szállodalánc üzemelteti majd.

Az innovatív és környezetbarát megoldásokkal készülő épület irodaház része hét emeleten közel 8000 négyzetméteren kínál irodaterületet és 350 négyzetméteren üzlethelyiségeket, továbbá két mélygarázs szint, a földszint és egy mezzanine szint is tartozik hozzá.

A BudaPart DOWNTOWN a legmagasabb fenntarthatósági és minősítési rendszerek követelményeit szem előtt tartva valósul meg. A kialakításánál figyelnek arra, hogy az épület energia- és vízigényét minimálisra csökkentsék, több intelligens épületgépészeti megoldást alkalmaznak, valamint előtérbe helyezik a megújuló, zöld energiahasználatot is.

 

Konferencia- és fitnesztermet is kialakítanak

A Radisson Hotel Budapest BudaPartot az alábbi számok jellemzik:

  • több mint 11 ezer négyzetméteren valósul meg;
  • 198 szobát (174 standard és 24 superior);
  • 175 fős éttermet;
  • konferenciatermeket;
  • és egy fitnesztermet is kialakítanak.

A közlemény szerint a városnegyed folyamatosan bővülő szolgáltatásait, a lokáció előnyeit, a zöld környezetet és a vízparti kikapcsolódást az irodaház dolgozói és a szálloda vendégei is egyaránt élvezhetik, amihez ki sem kell lépniük a BudaPartról.

Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója elmondta, hogy: „Gőzerővel halad előre a BudaPart projektünk, nem állunk meg a munkával, fejlesztéseinket a tervek szerint valósítjuk meg. Termékeink folyamatosan bizonyítanak, melynek köszönhetően már a negyedik ütemnél, és a teljes beruházás közel harmadánál tartunk."

Mi épül?Market Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartingatlanfejlesztésKözti Zrt.

Hírlevél

Hirdetés